Media1: Távozik a Hír Tv-től az Informátor teljes stábja

Media1: Távozik a Hír Tv-től az Informátor teljes stábja

A Hír Tv székháza 2018. augusztus 1-jén

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Távozik Szarvas Szilveszter, a Hír Tv Informátor című műsor szerkesztője és Bohár Dániel szerkesztő-műsorvezető, és velük együtt a teljes stáb is – ezt a Media1 több, névtelenséget kérő, de biztos forrása is megerősítette vasárnap reggel. Az oldal úgy tudja, hogy mindannyian a Pesti Srácokhoz mehetnek.

Az Informátor a kormányközeli médiaholdinghoz tartozó Hír Tv egyik legismertebb műsora, az Echo Tv-vel való egyesüléskor került a csatornához. A műsor magát oknyomozóként határozza meg, kritikusai szerint inkább az ellenzékkel szembeni revolvermédiaként működik. Náluk jött ki az önkormányzati választási kampányban a Lackner Csaba, kispesti szocialista önkormányzati képviselő erősen korrupció- és kábítószergyanús felvétele, legutóbb a stáb Gurmai Zita MSZP-s képviselőt kergette meg kamerával.

Szarvas Szilveszter Hír Tv-s munkája mellett egyben a fideszes Pesti Srácok hírigazgatója is. A Media1 egy informátortól úgy tudja, hogy most az egész stáb (másokkal együtt az operatőr és a vágó is távozik) a Pesti Srácokhoz mehet. Egy másik forrásuk ebből csak annyit erősített meg, hogy egy Hír Tv-től független másik médiumnál folytatják karrierjüket, miután egy jobb ajánlatot kaptak, de nem nevezte meg az illető, pontosan honnan.

A Media1 kereste a távozások kapcsán Szikszai Pétert, a Hír Tv vezérigazgató-helyettesét, de egyelőre nem reagált a telefonhívásaikra. Bohárékat is keresték, akik nem kívántak nyilatkozni. Az Index.hu is kereste Szarvas Szilveszteréket, de ugyancsak elutasításba ütközött.