HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Nyolc kilomét...

Nyolc kilométeres volt a sor az egyik újranyitó angliai Ikea áruháznál

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Tizenkilenc áruházát nyitotta újra Angliában és Észak-Írországban az Ikea svéd bútoripari óriásvállalat két hónapos kényszerszünet után – írja a Liner.hu. –  A szigetországban viszonylag szokatlan hőség ellenére több ezer vásárló rohamozta meg az üzleteket, így hosszú órákon át tartó sorok alakultak ki valamennyi újranyílt áruház előtt.

Az Ikea áruházak március végén kényszerültek bezárni a koronavírus-járvány miatt. Hétfőn emberek ezrei gondolták úgy egyszerre, hogy itt az ideje bepótolni az elmúlt két hónap során kimaradt vásárolnivalót, így helyenként 8 kilométeres sorok is kialakultak.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
Újranyitnak az IKEA hazai áruházai

Warringtonban például az első várakozók már 5:40-kor megérkeztek a csak kilenckor kinyíló üzlet elé, és rövid időn belül több mint 1000 emberből álló kígyózó sor alakult ki az üzlethez tartozó parkoló körül. Hasonló jelenetek zajlottak Wembley-ben, Belfastban, West Midlandsben és Manchesterben is.

Mind az üzletvezetők, mind a helyi rendvédelmi szervek felhívták a vásárlók figyelmét, hogy tartsák meg az előírt távolságot, valamint korlátozták a beengedhető vásárlók számát, egy háztartásból csak egy felnőtt és egy gyermek térhetett be az üzletekbe. A cég egy közleményben türelmet kért a sorokban akár órákat is váró vásárlóktól, és jelezték, hogy mindenki sorra fog kerülni.

HIRDETÉS

„Ahol nagyon erős érdeklődést véltünk felfedezni, meghoztuk a megfelelő döntéseket, például a korábbi nyitás és az üzletekhez tartozó parkolók ideiglenes lezárása, hogy enyhítsünk a nyomáson, és lerövidítsük a várakozási időt. Rendkívül hálásak vagyunk, hogy mindenki közreműködik egymás biztonságának megőrzésében” – olvasható az IKEA közleményében.

Természetesen a legtöbben megdöbbenéssel fogadták a hosszú sorokat, egy joghallgató például csak annyit írt ki Twitterre: „Micsoda sor van a Wembley IKEA előtt? Csak egy asztalt akartam, ahol befejezhetem a vizsgáimat. Mi a fenét akarhat ennyi ember?”

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,952lájkolóTetszik
3,639követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Koronavírus: Körbe zárt minket a fertőzés? – Napról-napra romlik a helyzet a térségben

Újra megdőlt a napi fertőzésrekord Romániában és Bulgáriában, de Szlovákiában és Szerbiában is aggasztóan sok az új koronavírusos.