Nyolc kilométeres volt a sor az egyik újranyitó angliai Ikea áruháznál

Nyolc kilométeres volt a sor az egyik újranyitó angliai Ikea áruháznál

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tizenkilenc áruházát nyitotta újra Angliában és Észak-Írországban az Ikea svéd bútoripari óriásvállalat két hónapos kényszerszünet után – írja a Liner.hu. –  A szigetországban viszonylag szokatlan hőség ellenére több ezer vásárló rohamozta meg az üzleteket, így hosszú órákon át tartó sorok alakultak ki valamennyi újranyílt áruház előtt.

Az Ikea áruházak március végén kényszerültek bezárni a koronavírus-járvány miatt. Hétfőn emberek ezrei gondolták úgy egyszerre, hogy itt az ideje bepótolni az elmúlt két hónap során kimaradt vásárolnivalót, így helyenként 8 kilométeres sorok is kialakultak.

Warringtonban például az első várakozók már 5:40-kor megérkeztek a csak kilenckor kinyíló üzlet elé, és rövid időn belül több mint 1000 emberből álló kígyózó sor alakult ki az üzlethez tartozó parkoló körül. Hasonló jelenetek zajlottak Wembley-ben, Belfastban, West Midlandsben és Manchesterben is.

Mind az üzletvezetők, mind a helyi rendvédelmi szervek felhívták a vásárlók figyelmét, hogy tartsák meg az előírt távolságot, valamint korlátozták a beengedhető vásárlók számát, egy háztartásból csak egy felnőtt és egy gyermek térhetett be az üzletekbe. A cég egy közleményben türelmet kért a sorokban akár órákat is váró vásárlóktól, és jelezték, hogy mindenki sorra fog kerülni.

„Ahol nagyon erős érdeklődést véltünk felfedezni, meghoztuk a megfelelő döntéseket, például a korábbi nyitás és az üzletekhez tartozó parkolók ideiglenes lezárása, hogy enyhítsünk a nyomáson, és lerövidítsük a várakozási időt. Rendkívül hálásak vagyunk, hogy mindenki közreműködik egymás biztonságának megőrzésében” – olvasható az IKEA közleményében.

Természetesen a legtöbben megdöbbenéssel fogadták a hosszú sorokat, egy joghallgató például csak annyit írt ki Twitterre: „Micsoda sor van a Wembley IKEA előtt? Csak egy asztalt akartam, ahol befejezhetem a vizsgáimat. Mi a fenét akarhat ennyi ember?”