Koronavírus: elhunyt öt beteg, 29 fővel nőtt az igazolt fertőzöttek száma

Koronavírus: elhunyt öt beteg, 29 fővel nőtt az igazolt fertőzöttek száma

Koronavírus térkép 2020 junius 2. (Forrás: koronavirus.gov.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb 29 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel kedd reggelre 3921 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – olvasható a koronavirus.gov.hu hivatalos honlapon. A pünkösdi hétvégére szokatlanul alacsonyra süllyedt napi új fertőzési esetszám után ez másfél hete a legmagasabb szám. A részletes adatokból még az látszik, hogy a 29 új fertőzöttből Budapesten találtak 18-at, Pest megyében 9-et, további kettőt pedig Komárom-Esztergom megyében.

Elhunyt 5 idős, krónikus beteg. Ezzel 532 főre emelkedett az elhunytak száma, 2160-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1229 fő, kissé nőtt az utóbbi napokban regisztrálthoz képest.

Az aktív fertőzöttek 41 százaléka, az elhunytak 59 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. A honlap szerint 427 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen.

Eddig összesen 576 egészségügyi dolgozó fertőződött meg az új koronavírussal, közülük jelenleg négyen szorulnak kórházi ellátásra, a dolgozók többsége már meggyógyult. 

Mint írják, a védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása. Már Budapesten is megnyithattak az éttermek és a vendéglátóhelyek belső terei, és már látogathatók a szabadtéri kulturális és sport rendezvények. 

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.