A belügyi és a honvédelmi tárca sem tudja, mit kerestek harci járművek Mészáros bicskei tavánál

A belügyi és a honvédelmi tárca sem tudja, mit kerestek harci járművek Mészáros bicskei tavánál

Páncélozott járművek Orbán Viktor milliárdos barátjának birtokán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lapunk írt arról elsőként, hogy a bicskei Erőmű-tónál május elején két páncélozott jármű állt. A nyilvántartásban 4217. helyrajzi számon szereplő tavat 2014-ben szerezte meg Mészáros cége, a Búzakalász 66 Kft. Ezt követően a bicskeiek által korábban szabadon látogatható tavat körülkerítették, oda sem a horgászokat, sem a kirándulókat nem engedik már. Az ingatlant élőerős őrzéssel biztonsági szolgálat védi.

Lapunk kérésére Hadházy Ákos, a korrupciós ügyekre szakosodott független országgyűlési képviselő repülőgépes felderítéssel térképezte fel a tó környékét, és készített légi felvételeket a tónál lévő katonai járművekről. Kiderült, hogy a miniszterelnök jó barátjának tartott Mészáros cégének magántavánál két harci jármű áll, az egyik ponyvával letakarva, a másik szabadon. Az általunk megkérdezett szakértő szerint az egyik egy BDRM–2-es páncélozott harci felderítő jármű.

Nehéz megmondani, hogy a hazánk leggazdagabb emberéhez tartozó birtokon mi szükség van ilyen harci járművekre. Lapunk kérdéseire nem kaptunk érdemi választ a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatóságától. Ilyen előzmények után kérdezte meg Vadai Ágnes DK-s képviselő Pintér Sándor belügyminisztert és Benkő Tibor honvédelmi minisztert arról, hogy „Mit kerestek harci járművek egy magánbirtokon?”

Pintér Sándor erre azt válaszolta, hogy „a belügyminiszter által irányított szervek a kérdés tárgyát érintő harcjárműveket nem üzemeltetnek és nem értékesítettek.”

Benkő Tibor válasza sem derített fényt a rejtélyre: „az írásbeli kérdésben foglaltakkal kapcsolatban tájékoztatom, hogy a drónfelvételen látható egyik jármű sem tartozik a Magyar Honvédség kötelékébe, és tőle senki sem vásárolt ilyen eszközöket.” 

A Magyar Narancs hetilap is foglalkozott a témával. A lap úgy tudja, a megfelelő engedélyek birtokában bárki beszerezhet magának harci járműveket. Ennek a folyamata viszonylag ellenőrzött, de azért vannak hézagok – írták. A harci eszközöket egyébként mindig hatástalanítják, csak így kerülhetnek ki a HM berkein kívülre. A Narancs szerint egy harcjármű ára 10-12 millió között mozog, ha valaki ilyet akar venni magának. 

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.