A külföldi sajtónak is feltűnt, hogy a Magyar Kupa-döntőn a keménymag fittyet hányt a távolságtartásra

A külföldi sajtónak is feltűnt, hogy a Magyar Kupa-döntőn a keménymag fittyet hányt a távolságtartásra

A Budapest Honvéd ünneplő szurkolói (Fotó: Magyar Hang / Lukács Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bekerült a nemzetközi sajtóba a szerda esti Magyar Kupa-meccs. A döntőn lapunk is képviseltette magát, és részletesen, videóval beszámoltunk a történtekről. Mint megírtuk, a nézők elméletileg csak minden negyedik széken ülhettek, de ez a két csapat kemény magjánál nem igazán érvényesült, és ami a két kapu mögött (és főként a Honvéd kemény magjában) történt, az minden volt, csak nem távolságtartás.

Ez feltűnt a BBC-nek is – vette észre az Index.hu. A brit portál is megemlékezett ugyanis a mérkőzésről, amelyen a Budapest-Honvéd 2-1-re legyőzte Mezőkövesdet. Megemlítette, hogy a járvány kitörése óta hazánk az első európai ország, ahol nézőkkel rendezhettek nagy téttel bíró futballmeccset. A 67 ezer férőhelyes Puskás Arénába tízezer embert engedtek be. Ugyanakkor kiemelték, hogy a 10 ezer beengedett szurkolót figyelmeztették a távolságtartásra, ezt a többség be is tartotta, a kapuk mögött viszont néhányan megfeledkeztek erről. 

Más újságok, mint a Daily Mail és a Washington Post is átvették a hírt arról, hogy a szociális távolság nem volt megfelelő.