Teljesült Lázár János kívánsága: létrejött Csongrád-Csanád megye

Teljesült Lázár János kívánsága: létrejött Csongrád-Csanád megye

Lázár János fideszes országgyűlési képviselő segít a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársainak a Csongrád-Csanád megyét jelző tábla kihelyezésében Gátérnél a 451. számú úton 2020. június 4-én. (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csongrád megye névváltoztatását még 2017-ben javasolta a megyében található második legnagyobb város, Hódmezővásárhely fideszes országgyűlési képviselője, Lázár János. A hivatalos átnevezés egybeesik a trianoni szerződés századik évfordulójával.

A megyében élőknek nincs teendőjük a névváltoztatás miatt. A hatóságok bélyegzőit, a névjegykártyákat lecserélik, ez összességében egy-két millió forintos költséggel jár. A 4261,74 négyzetkilométeres területű Csongrád-Csanád megyében a KSH tavalyi adatai szerint 399 ezren élnek.

A hódpress információi szerint az utak mentén 34 táblát cserélnek ki, ezek egyikét a 451-es úton, a Csongrádhoz közeli Gátérnél csütörtökön Lázár János országgyűlési képviselő segített lecserélni a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársainak. 

Lehet, hogy a jövőben még nagyobb feladatok várnak Lázár Jánosra: mint megírtuk, a kormány elnökjelöltje lehet a botrányt botrányra halmozó Magyar Tenisz Szövetségnél (MTSZ), bár a nemdohányzók érdekeit képviselő miniszteri biztos eddig nem jelentette be kandidálását.

A Pesti Hírlap úgy értesült, hogy bár folynak vizsgálatok, amelyek a jelenlegi elnök, Szűcs Lajos, az MTSZ fideszes parlamenti képviselő és a korábbi főtitkár, Richter Attila felelősségét próbálják meg kideríteni a csődközeli helyzetért, a Fidesz úgy véli, a párt akkor tud arcvesztés nélkül kijönni ebből a történetből, ha elmarad a felelősségre vonás.

A tisztújító közgyűlés időpontja június 12-e, bár vannak többen, akik a folyamatosan zajló háttér-egyeztetések során ennek elhalasztását szorgalmazzák.