Trianon 100 – Így (nem) állt meg az élet Budapesten

Trianon 100 – Így (nem) állt meg az élet Budapesten

A fővárosi Móricz Zsigmond körtér 2020. június 4-én, 16:30-kor (Fotó: Lukács Csaba / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több forgalmas fővárosi csomópontban is videót készítettünk 16:30 perckor, Karácsony Gergely főpolgármester korábban ugyanis azt kérte, hogy Trianonra emlékezve álljon meg egy percre a közlekedés. Nem állítható, hogy ez valóban megtörtént volna.

– A nemzet fővárosának főpolgármestereként, arra kérem a budapestieket, járuljanak hozzá maguk is, hogy egy perce álljon le a város a trianoni döntés századik évfordulóján, június 4-én, 16 óra 30 perckor. Egy percre meg fog állni a budapesti közösségi közlekedés, leállnak a metrók, a buszok, a villamosok, és arra kérek mindenkit, hogy egy rövidke percre álljunk meg mi is, mindannyian, a budapesti polgárok közössége. Álljon meg egy percre a közúti autós, biciklis és gyalogos közlekedés! – írta nemrég Facebook-oldalán Karácsony Gergely.

A Budapesti Közlekedési Központ már jó előre jelezte, hogy a közösségi közlekedés járatai egy percre meg fognak állni, az utasok pedig egyperces megemlékezést hallgathatnak. Tapasztalataink szerint ez meg is történt.

Az ugyanakkor már nem állítható, hogy az autósok is megálltak volna egy percre. Tudósítóink a budai Móricz Zsigmond körtéren, a Széchenyi István téren a Lánchídnál, illetve a pesti Blaha Lujza téren és a Boráros téren videókat készítettek 16:30-kor.

Móricz Zsigmond körtér:

Security Check Required

Széchenyi István tér:

Blaha Lujza tér:

Boráros tér:

A videós cikk összeállításában részt vett Katona Mariann, Makrai Szonja, Lukács Csaba és Szabó Zsolt László.