Korlátozás nélkül utazhatunk Ausztriába, Csehországba és Szlovákiába

Korlátozás nélkül utazhatunk Ausztriába, Csehországba és Szlovákiába

Magyar-szlovák határ (Fotó: MTI/Komka Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Péntektől minden korlátozás nélkül utazhatnak egymás országainak területeire a magyar, a cseh, az osztrák és a szlovák állampolgárok – jelentette be Facebook-oldalán a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön. 

„Az elmúlt napokban számtalan telefonos egyeztetést folytattunk a határainkon érvényben lévő korlátozások feloldásáról az osztrák, a cseh és a szlovák külügyminiszter-kollégákkal, Alexander Schallenberggel, Tomás Petricekkel és Ivan Korcokkal. Végül sikerült megállapodni minden technikai kérdésben, így holnap reggel, várhatóan 8 órától minden korlátozástól mentesen utazhatnak egymás országainak területeire a magyar, a cseh, az osztrák és a szlovák állampolgárok” – közölte Szijjártó Péter. 

Ez azt jelenti, hogy nem kell ezentúl sem negatív koronavírusteszt, és karanténba sem kell vonulni az Ausztriába, Csehországba és Szlovákiába történő utazás, valamint az ezen országokból történő hazatérés esetén, egyben megszűnik az eddigi 48 órás korlátozás is.