Titokban zöldre festették a Kutyapárt művét, de ezért most senki sem hívott rendőrt

Titokban zöldre festették a Kutyapárt művét, de ezért most senki sem hívott rendőrt

Visszaváltozott zöldre a „Koronás étkeink - vásárlási apokalipszis” MKKP által átadott emlékműve a Kerepesi úton (Fotó: Facebook MKKP oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Koronás étkeink – Vásárlási apokalipszis címen még márciusban emlékművet állított a májkrém-konzervnek a Kerepesi úton a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP). Akkor azt mondták erről, hogy „ez egy sajátos irányító torony, mely emlékeztető arra nézve, hogy a spájzban, almáriumban ezek a konzervek mindig ott legyenek és akkor elkerülhető a világ vége, jöhet az örök élet”.

Ám csak szűk három hónapig lehetett csodálni a hatalmas májkrémes konzerveket, mert a Kerepesi út és a Hatház utca metszésében álló szocialista gasztromementókat valaki lefestette ugyanolyan zöldre, amilyen az építmény korábban volt – írja a 168 Óra.

https://www.facebook.com/justanotherwordpresspage/photos/a.107067403292/10158489067723293/?type=3&theater

Az MKKP szerint a visszajelzések, kommentek alapján a helyiek nagyon szerették az új dizájnt. Ezért is érte őket meglepetésként a lefestés, mely ügyében a 168 Óra a kőbányai önkormányzathoz fordult, de válasz még nem érkezett.

Kovács Gergő, a Kutyapárt társelnöke azért is tartja viccesnek az ügyet, mert hétfőn a Blaha Lujza téren aktivistáikkal a metró szellőzőnyílását festették zöldre, és a Super Mario-játékokban felbukkanó húsevő növényt, a Piranha Plantet helyezték el rajta, ám ez annyira komoly problémának bizonyult, hogy kivonult több mint egy tucat rendőr, majd egy BKV-s ellenőr is, aki 90 ezer forintos kárt állapított meg. „Az esettel összefüggésben a Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitányság kisebb kárt okozó rongálás vétség gyanúja miatt indított eljárást” – írta a rendőrség.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.