A dietetikusok szerint nekik is jár az egyszeri 500 ezer forintos pluszpénz

A dietetikusok szerint nekik is jár az egyszeri 500 ezer forintos pluszpénz

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A dietetikusok is egészségügyi dolgozók – ezzel a címmel adott ki közleményt a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, jelezve, hogy szerintük nekik is járna az egészségügyi dolgozóknak megígért egyszeri, bruttó 500 ezer forintos plusz juttatás.

A szervezet – mint írják – megdöbbenve szerzett tudomást arról, hogy a dietetikus szakemberek nem részesülnek a július 1-ével kifizetésre kerülő összegből. A szakmai szervezet ezért felhívta Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter figyelmét, hogy „a dietetikusok is egészségügyi dolgozók, az orvosok, ápolók, asszisztensek, mentőszolgálat, védőnők és gyógytornászok mellett maximálisan helytálltak, és biztosították a betegek számára az élelmezést a koronavírus ideje alatt”.

Azzal érvelnek, hogy a betegellátás nélkülözhetetlen részét képezi a táplálás, amely a COVID-19-en átesett betegek esetén is fontos szerepet játszik. – Amennyiben a kormányzat minden egészségügyi dolgozó helytállását az egyszeri juttatással kívánja megköszönni tegye azt valóban minden szakember részére, beleértve a dietetikusokat is – közölték.