A hajléktalanok rendbontásai miatt Szekszárdon tilos alkoholt fogyasztani az utcán

A hajléktalanok rendbontásai miatt Szekszárdon tilos alkoholt fogyasztani az utcán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A szekszárdi önkormányzat a hajléktalan emberekkel kapcsolatos egyre szaporodó problémákra hivatkozva május végén betiltotta a közterületen való alkoholfogyasztást. Aki megszegi a tilalmat, szabálysértést követ el. A tiltás nem terjed ki az érvényes közterület-használati engedéllyel rendelkező vendéglátó egységekre, annak kerthelyiségeire, teraszaira, illetve a köztéri rendezvényekre. Az év első és utolsó napja is kivételt képez, Szilveszterkor lehet alkoholt fogyasztani az utcán.

Az önkormányzat álláspontja szerint a hajléktalanok folyamatosan a közterületeken isznak, és sokan közülük agresszívvá válnak, ami Gyurkovics János (Fidesz-KDNP) alpolgármester szerint irritálja a lakosságot – derült ki a Tolnatáj Televízió riportjából. A városban május óta működik a probléma megoldásán dolgozó akciócsoport, akik folyamatosan egyeztetnek az érintett hajléktalanokkal is. A település utcáit rendőrök, polgárőrök járják, szociális munkások társaságában, hogy elejét vegyék az erőszaknak.

Szekszárdon a fideszes képviselő azon barátja építi az uszodát, aki az omladozó strandot kivitelezte | Magyar Hang

Az alpolgármester a riportban hangsúlyozta, „megfelelő mennyiségű alkohol elfogyasztása után” a hajléktalanok önmagukra, és a környezetükre is veszélyessé válnak, ezért kellett intézkednie az önkormányzatnak. A riport készítői emlékeztetnek, nemrég súlyos bűncselekmény történt a városban, amikor egy hajléktalan nyakon szúrta társát egy társasház lépcsőházának bejáratánál.