Rogán Antalnak csaknem kilencszer magasabb volt a jövedelme tavaly, mint Orbán Viktornak

Rogán Antalnak csaknem kilencszer magasabb volt a jövedelme tavaly, mint Orbán Viktornak

Orbán Viktor miniszterelnök és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. június 12-én (Fotó: MTI / Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormány összes tagját és még magát a miniszterelnököt is túlszárnyalta a tavalyi évben Rogán Antal, legalábbis a jövedelemben mindenképpen.

A 24.hu vette észre, hogy a kormany.hu-ra felkerültek a miniszterek és az államtitkárok 2019-re vonatkozó főbb adóbevallási adatai. Eszerint Rogán Antalnak 232,4 millió forint bevétel után kellett személyi jövedelemadót fizetnie. Az adatlapról az nem derül ki, hogy pontosan milyen forrásokból jött össze ez az összeg.

Ehhez képest Orbán Viktornak 26,5 millió forint után kellett adót fizetnie, a különbség közte és a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal között igencsak látványos.

A kormány jól keresői között dobogós helyre került még Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter, akinek 71,7 milliós, és Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, akinek 63,5 milliós adóalap gyűlt össze.