HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Engedtek az o...

Engedtek az orosz nyomásnak, kezdődhetnek Paks II. földmunkái

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Már az előtt elkezdhetők a Paks II. atomerőmű-beruházás egyes földmunkái, hogy a beruházás megkapná a végleges létesítési engedélyt – írja a Direkt36 oknyomozó portál a 444.hu-n közölt cikkben. A munkakezdésre a kormány egy májusi rendeletmódosítása adhat lehetőséget, amely így a korábbiakhoz képest előnyösebb pozícióba hozza az építkezéssel megbízott orosz Roszatomot. A változtatás lényege, hogy a földmunkák korai elkezdésének kockázata immár a magyar államot terheli. A portál információi szerint a jogszabály-módosításról a beruházás engedélyezéséért felelős Országos Atomenergia Hivatal (OAH) és a kormány között is voltak viták.

A Paks II. megépítésére kötött szerződés a portál szerint még arról szólt, hogy a bővítéssel összefüggő fizikai munkákat csak azután lehet elkezdeni, hogy az OAH átvizsgálta az orosz terveket, és kiadta az építkezést engedélyező úgynevezett létesítési engedélyt.

Az oroszok viszont évek óta szeretnék elérni, hogy a paksi építkezéssel összefüggő földmunkákat minél előbb elkezdhessék. A Direkt36 információi szerint az oroszokat ebben motiválta, hogy időt nyerjenek, és az is, hogy így változtassanak a paksi bővítés számukra kedvezőtlen feltételein.

„Paks II. arról szól, hogy mennyi pénzt fognak ellopni az ezermilliárdokból”

Eközben egyre nagyobb a mozgológás a beruházás korai munkái körül is. A portál szerint úgy néz ki, hogy a Roszatom a Bauer német építőipari vállalat magyar leánycégét bízza meg az összesen 75 milliárd forintos földmunkákkal.

A portál kérdéseire sem Süli János bővítésért felelős miniszter, sem a Roszatom, sem pedig a Bauer nem reagált.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,985lájkolóTetszik
3,811követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Flaszter 99. – Épp szembeköpi magát a NER

Dévényi István ezúttal Lánczi Richárddal, az N1TV főszerkesztőjével és Tompos Ádámmal, a Magyar Hang riporterével beszélget.