Kásler: Hétfőtől visszaáll a normál működési rend az egészségügyben

Kásler: Hétfőtől visszaáll a normál működési rend az egészségügyben

Kásler Miklós (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Június 15-étől valamennyi egészségügyi ellátás korlátozás nélkül elvégezhető a járványellenes készültség fenntartása mellett – jelentette be az emberi erőforrások minisztere pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A magyar kormány Facebook-oldalán látható videóban  is erről beszélt Kásler Miklós, aki elmondta, ez a kórházak esetében ez azt jelenti, hogy a koronavírus-fertőzöttek ellátására korábban elkülönített ágyak 80 százalékát újra az egyéb gyógyítás szolgálatába lehet állítani, 20 százalékot azonban továbbra is a Covid-betegek ellátására kell fenntartani.

A járóbeteg- és az alapellátás esetében is időkorlátozás nélkül újraindulhatnak az ellátások hétfőtől, tehát megszűnik az óránként négy beteg ellátását előíró rendelet.

Június 15-től helyreáll az egészségügy megszokott eljárásrendje

A szakrendelésekre azonban továbbra is telefonon kell időpontot kérni, az egészségügyi ellátó intézményekben el kell végezni az előszűrést, a gyanús betegeket pedig PCR-teszttel kell kontrollálni, és segíteni kell a diagnózishoz jutást – hívta fel a figyelmet.

Kásler Miklós közölte azt is: amint a parlament feloldja a veszélyhelyzetet, az egészségügyi dolgozók ugyanúgy utazhatnak külföldre, mint a többi magyar állampolgár.

Kérdésre válaszolva elmondta, az elhalasztott beavatkozások miatti lemaradását nagyjából két hónap alatt tudja behozni a magyar egészségügy.