Leszakadt az ég Budapesten, fákat döntött, épületeket rongált a vihar

Leszakadt az ég Budapesten, fákat döntött, épületeket rongált a vihar

Esernyőt tartó férfi a jégesőben Budapest belvárosában 2020. június 14-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Budapestet is érintő viharos időjárás miatt fél óra alatt több mint hetven helyszínre riasztották a tűzoltókat – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője vasárnap kora délután az MTI-vel.

Kolozsi Péter elmondta: nagy erejű széllökésekkel és felhőszakadással érkezett meg a vihar Budapestre. Az egységeknek a kidőlt fák és a leszakadt ágak eltávolítása, illetve megrongált épületrészek adnak folyamatos munkát – közölte.

Az Index olvasói szerint a 4-es metró Móricz Zsigmond téri megállója és az Árkád üzletközpont is beázott.

Komoly jégeső is volt, több helyen fehérré változtak az utcák.

A Keleti pályaudvaron nincs hálózati feszültsége villámcsapás miatt, emiatt nem tudnak jegyeket kiadni – közölte a MÁV fél 3-kor. A Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon 30-60, esetenként 60-90 perces késésekre kell számítani vasárnap, mert Rákosliget és Pécel között az átvonuló vihar miatt zárlat keletkezett a felsővezetékben és meghibásodott a biztosítóberendezés, egy vágányon haladhatnak a vonatok. A Budapest-Kunszentmiklós-Tass -Kelebia vonalon 20-40 perccel hosszabb menetidőkre lehet számítani vasárnap délután, mert Dunaharaszti és Taksony között meghibásodott a biztosítóberendezés.

A Tűzoltó utcában készítette kollégánk az alábbi videót:

Az Időkép által feltöltött videón látszik, alig lehetett közlekedni a városban, sok helyen az autók tengelyéig állt a víz.

Az Időkép fél 3-ig 56 milliméter csapadékot mért Óbudán.

Nem csak Budapestre és környékére, hanem az ország több pontjára is lecsapott a vihar. Az Időkép 36 milliméter csapadékot mért Nagytarcsán, a főváros környékén itt volt a legnagyobb eső.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint a heves zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt is másodfokú figyelmeztetés van érvényben Budapesten, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Nógrád megyében. Az ország többi területén elsőfokú figyelmeztetések vannak érvényben.

Címkék: Budapest, vihar