Házkutatást tartottak az álmentős videóval kapcsolatban

Házkutatást tartottak az álmentős videóval kapcsolatban

Németh Athina az Egyenes beszéd stúdiójában.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy nőt a rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki a mai napon, házkutatást tartottak az otthonában, adathordozókat foglaltak le. A nő szabadlábon védekezik – mondta az operatív törzs keddi tájékoztatóján az „álmentős videóval” kapcsolatban Gál Kristóf, az ORFK szóvivője. 

A Nemzeti Nyomozó Iroda saját hatáskörben indított nyomozást az ügyben – mondta.

Valószínűleg Németh Athinát hallgatták ki, de a neve nem hangzott el.

Rémhírterjesztés miatt indított nyomozást Korózs Lajos mentős videója kapcsán a Készenléti Rendőrség Kerületi Nyomozó Iroda – közölte még múlt csütörtökön az Index. A párt parlamenti képviselője vasárnap tett ki egy olyan videót, amiben egy magát mentősnek mondó nővel beszélgetett a kórházi ágykiürítésekről. Németh Athina többek között olyanokat mondott, hogy tíz beteg ápolását vállalta el, és közülük kilencen kínok között haltak meg az otthonukban.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden jelentette be, hogy rémhírterjesztés miatt feljelentést tesz ismeretlen tettessel szemben.

A megszólalóról az Országos Mentőszolgálat azt közölte, hogy nem szerepel sem a szervezet, sem a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában. Továbbá visszautasította a Szamaritánus Mentőszolgálat is, hogy a nő náluk dolgozna. Szóvivőjük az RTL Híradónak arról beszélt, hogy a mentőállomásukon működik egy átmeneti szálló, néhány évig itt lakott a nő.

Korózs Lajos szerdán azt mondta, „az MSZP jóhiszeműen járt el”, és nem ellenőrizték, hogy a riportalany az-e, akinek mondja magát. A politikus hozzátette, ha a nő nem az, akinek mondta magát, vállalnia kell a felelősséget. Mindenesetre belső vizsgálat indult a szocialista párton belül is.

Címkék: MSZP, németh athina