Miskolc környéki drogbandákat számoltak fel

Miskolc környéki drogbandákat számoltak fel

Fotó: Police.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Felszámolt a rendőrség több Miskolc környéki drogbandát, öt hónap alatt mintegy ötvenezer adagnyi kábítószert foglaltak le – közölték szerdán a police.hu honlapon.

A közleményben azt írták, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) januárban nyomozást rendelt el bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett miatt ismeretlen tettes ellen.

A rendőrök ugyanis információt kaptak arról, hogy Miskolc különböző városrészeiben – számozott utcák, Lyukóvölgy, Bábonyibérc –, valamint Tiszaújváros környékén lévő településeken a drogterjesztői csoportok azonos forrásokból vásárolják a tiltott szert.

Az öt hónapon keresztül tartó akciósorozatban az NNI miskolci nyomozói 18 műveletben 62 embert vontak eljárás alá, közülük 26-ot hallgattak ki gyanúsítottként, akik közül a bíróság 12 letartóztatását rendelte el.

A rajtaütéseken 1360 gramm új pszichoaktív anyagot (kristályt), 30 gramm marihuánát, 60 gramm bekevert varázsdohányt és 135 alufólia pakettben további varázsdohányt foglaltak le a rendőrök – írták.

A rendőrségi közlemény szerint az akciósorozat eredményeként, a droggal fertőzött területeken a fogyasztók és terjesztők száma jelentősen csökkent, bódult emberek az inkriminált városrészekben nincsenek.