„A Jobbik nem balra tolódik, hanem középre” – interjú Jakab Péterrel

„A Jobbik nem balra tolódik, hanem középre” – interjú Jakab Péterrel

Jakab Péter, a Jobbik elnöke (Fotó: Magyar Hang / Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem Ungár Péterrel akarok beszélgetni, hanem Magyarországról és a Jobbikról – így válaszolt a Jakab Péter arra, miért nem volt hajlandó egy páros interjúra a Jobbik bomlasztásával vádolt Ungár Péterrel. A Magyar Hang szerette volna egy asztalhoz ültetni a két politikust, ám Jakab Péter elzárkózása miatt végül külön-külön beszélgettünk velük.

A Jobbik körül zajló események, a politikusaik kiválása kapcsán a pártelnök azt mondta, van, aki csendben távozik és van, aki arra törekszik, hogy minél nagyobb károkat okozzon. Azt pedig „legfőképp folyosói pletykákból” tudják, hogy a kiválók és akár Ungár Péter valamilyen közös formáció megalakításában gondolkoznának.

Szó volt természetesen az ellenzéki együttműködésről is, a miniszterelnök-jelölti előválasztásnál pedig jelenleg nem lát jobb megoldást. Ennek kapcsán úgy fogalmazott, hogy bízik a Demokratikus Koalíció bölcsességében, hogy olyan jelöltet kívánnak állítani, aki integratív, és nem megosztó.

Mennyire érzi kínosnak azt, ami most a Jobbikban történik? A most zajló folyamatok lefordíthatók százalékokra, konkrétan arra, hogy mennyit veszít most a Jobbik? Hogyan tudná cáfolni azt a sok helyen megjelent hírt, hogy egyfajta leszámolás zajlik a Jobbikban azok ellen, akik nem az ő támogatói voltak a tisztújítás idején? Jobboldali párt-e még a Jobbik? Mit jelent az, hogy nem az ideológia áll a középpontban?

Egy lista vagy két lista? Tudnak-e, akarnak-e átcsábítani szavazókat a Fidesztől? Mennyi egyéni körzetben szeretnének egy ellenzéki együttműködésben jobbikos jelöltet látni?

A válaszokat és teljes interjút elolvashatja a Magyar Hang június 19-én megjelent 2020/25. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy digitálisan! És, hogy miről olvashat még a 25. számban? Itt megnézheti!

Az interjút Gulyás Balázs és Katona Mariann készítette.