HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Süli János: N...

Süli János: Nem csúszik a paksi bővítés a járvány miatt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!


HIRDETÉS

A Paks II. Zrt. benyújtja június 30-ig az Országos Atomenergia Hivatalhoz az eddigi legfontosabb engedélykérelmét, amely a létesítési engedélyt célozza – derült Süli János a Paksi Atomerőmű két új blokkja tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter válaszából, amit Szél Bernadett független országgyűlési képviselő kérdéseire adott.

Szél azt akarta megtudni többek között, hogy PIP Nonprofit Kft. milyen szerződést kötött a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásának érdekében, vagy milyen szerződéseket kötöttek az orosz vendégmunkások lakhatása érdekében. Arról is érdeklődött, hogy „A koronavírus-járvány hogyan befolyásolja a paksi bővítéshez kapcsolódó szerződések teljesítését?” Végül is igazából csak ez utóbbi kérdésre kapott konkrét választ. Süli leírta, hogy a koronavírus-járvány miatt nem szenvedett késedelmet a beruházás, amelyről egyébként már sokszor leírták, hogy nem a tervezett ütemben halad.

Titokban módosították a paksi hitelszerződést

Ugyanakkor a miniszter arra hívja fel a figyelmet, hogy magyar vállalkozó építi az első felvonulási épületeket, hazai vállalat a transzformátor-állomás kivitelezője, és magyar cég fogja építeni az Erőmű-beruházási Központot. Rövidesen megkezdődik az új Duna-híd építése is Foktőnél, ugyancsak magyar cég kivitelezésében. Mint írja, a lakhatási feltételek biztosítása a Duna mindkét oldalán folyamatos, legyen szó paksi társasházak építéséről vagy a kalocsai laktanya igénybe vételéről.

Júniustól pedig elérhető Pakson egy információs központ is, amely a térségbe érkező munkavállalók és vállalkozások eligazodását segíti.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,985lájkolóTetszik
3,811követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Flaszter 99. – Épp szembeköpi magát a NER

Dévényi István ezúttal Lánczi Richárddal, az N1TV főszerkesztőjével és Tompos Ádámmal, a Magyar Hang riporterével beszélget.