65 millárd adófizetői forintból épít a kormány MotoGP pályát Hajdú megyében

65 millárd adófizetői forintból épít a kormány MotoGP pályát Hajdú megyében

Velence, 2017. szeptember 13. Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője érkezik a Fidesz-KDNP frakciószövetség háromnapos kihelyezett ülésére a velencei Velence Resort & Spa szállodához 2017. szeptember 13-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyar kormány korszerű, multifunkciós, gazdaságosan üzemeltethető versenypályát épít Hajdúnánás külterületén, amely alkalmas lesz egyebek mellett a Forma–1 motoros megfelelője, a világ első számú gyorsaságimotoros versenysorozata, a MotoGP futamainak befogadására is - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter szombaton Hajdúnánáson. (MTI)

Palkovics László a projektindító sajtótájékoztatón azt mondta: a beruházás, amely a pályaépítés mellett kiterjed a kiszolgáló létesítmények, tréningközpont, konferenciaközpont, szálloda építésére is, 65 milliárd forintba kerül.

A MotoGP jogtulajdonosával, a Dorna Sports-cal kötött megállapodás nyolc évre szól, az első versenyt 2023-ban rendezik meg a kelet-magyarországi pályán - jelezte a miniszter.

Frissítés: Időközben Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében gratulált a beruházáshoz Hajdúnánásnak és országgyűlési képviselőjének, Tiba Istvánnak. „Bőgjenek hát a motorok!” - írta a miniszterelnök.