Lövöldözésig fajult két család vitája Örkényben

Lövöldözésig fajult két család vitája Örkényben

Fotó: Police.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lövöldözés és garázdaság miatt hat embert állítottak elő Örkényben, miután elfajult egy vita két család között – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap a rendőrség honlapján.

A közlemény szerint a két család között szerda hajnalban alakult ki a vita. Egy 28 éves férfi ezt követően délután autóval elment a család házához, ahol rövid szóváltás után tégla- és betondarabokat, köveket dobáltak a gépkocsijára. Az autó utasa emiatt elővett egy gáz-riasztópisztolyt, sorozatban lövéseket adott le, majd a kocsit hátrahagyva elfutott a helyszínről, és egy közeli ismerőséhez menekült, akit megkért, hogy tüntesse el a fegyvert – írták.

Hozzátették: a lövöldözésben senki nem sérült meg, a megdobált jármű oldalsó és hátsó szélvédője betört.

Fotó: Police.hu

A helyszínen néhány percen belül közel egy tucat járőr jelent meg, akik hat örkényi lakost állítottak elő, közülük két nőt és három férfit gyanúsítottként hallgattak ki. A Dabasi Rendőrkapitányság csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság gyanúja miatt indított eljárást ellenük – olvasható a közleményben.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.