„Gyermekem, ne menjél vissza”

„Gyermekem, ne menjél vissza”

A Dombrádon megölt fiatal lány édesanyja és rokona (Fotó: Magyar Hang / Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Dombrádra igyekszünk. (...) Azért tartunk ide, mert a minap a település végén kegyetlen gyilkosság történt: L. Csaba agyonverte élettársát, az egyes hírek szerint várandós, 24 éves Nórát. A lányt meztelenül, vérbe fagyva találták meg a házuk kertjében. Csaba azonnal gyanús lett, hiszen a holttest megtalálása után nyoma veszett. Nem sokkal később egy ágyneműtartóból szedték ki és állították elő a rendőrök.

(...)

– Itt nincsen etnikai összetűzés – mondja egy férfi az egyik dombrádi kocsmában. Reakciója azért érdekes, mert mi nem is kérdeztük ilyesmiről. A városban zajló kábítószerezésre kérdeztünk rá, sajtóhírek szerint ugyanis Csaba főleg ebből élt, vagyis drogot árult. De ezen a furcsa, kőbányais pohárba fúló feleleten kívül nem kapunk más visszajelzést sem tőle, sem a csapostól. Csak elharapott alsó ajkakat és konok fejrázást. Valahol persze válaszok ezek is.

(...)

– Három hete volt itthon utoljára, már akkor csúnyán össze volt törve. Mondtam is neki, hogy gyerekem, ne menjél vissza, hát bírod még ezt a sok ütlegelést? – meséli az elhunyt lányáról Éva, aki szerint Nórának „talán nem volt csontja, ami ne lett volna eltörve”.

(...)

– Egyszer azt írta, nem bírja már az ütlegelést, akkor ő ment érte – mutat Éva az időközben belépő szomszédra, majd magyarázatként annyit mond, azért nem ők mentek, nehogy börtönbe kerüljenek, ha meglátják, milyen körülmények között él a lányuk.

A kegyetlen gyilkosság helyszínén, Dombrádon élők beszámolóiról, illetve az áldozat rokonai által elmondottakról szóló riportot elolvashatja a Magyar Hang június 19-én megjelent 2020/25. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy digitálisan! És, hogy miről olvashat még a 25. számban? Itt megnézheti!