Másfél milliárd osztalékot vettek ki az Orbán Viktor munkahelyét felújító cégből

Másfél milliárd osztalékot vettek ki az Orbán Viktor munkahelyét felújító cégből

A miniszterelnöki tárgyaló a Karmelita kolostorban (Fotó: Miniszterelnöki Kabinetiroda)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Holman-család által reprezentált két cég, a Confector Mérnökiroda Kft. és az Innova Construm Kft. igen sikeresen pályázik a Budai Várban folyó felújításokra – derül ki az Mfor.hu cikkéből

A más munkák mellett az Orbán Viktor miniszterelnök munkahelyéül szolgáló Karmelita kolostor kapcsán 13,3 milliárd forint értékű felújítási munkálatokat elnyerő Confectorból idén 1,5 milliárd forint osztalékot vettek ki a tulajdonosok, amelyből 1,3 milliárd a többségi tulajdonos, Holman Sándort illette meg. Tavaly ugyan csak 300 millió forintnyi osztalék szétosztásáról döntöttek a tulajdonosok, két évvel ezelőtt azonban ismét jelentős összeget, 1,6 milliárd forintot vettek ki a cégből.

A cég bemutatkozása szerint a minőségnek köszönhetik sikerüket: „Sikereinket tehát annak köszönhetjük, hogy tevékenységünket biztos alapértékekre építettük: a megbízhatóságra, a lelkiismeretességre, a körültekintésre, a szaktudásra. Ennek köszönhetjük, hogy a Confectort gyakra találják meg megbízók, amikor valamilyen különleges, igényes, a szokványostól eltérő feladatot kell megoldani, például műemlékek felújításakor” –  szól a cég bemutatkozása.

A Holman-családhoz köthető másik vállalkozás, az Innova, amelyben Holman Péter többségi tulajdonos mellett Holman Lászlónak is tulajdonrésze van – utóbbinak a Confectorban is. Az Innova mostanában van felfutóban, de éppen azokat a cégeket előzi meg a munkák elnyerésében, amelyeket a Confector is. Legutóbb 278 millió forint értékben a Mátyás-kút és a Halászfiú szökőkút felújításának munkálataira kaptak megbízást a Várkapitányság Zrt.-től.