Orbán megbízottjaként folytatja Nagy Márton

Orbán megbízottjaként folytatja Nagy Márton

Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke tájékoztatást ad Monetáris Tanács 2020. április 7-i ülését követően (Forrás: Az MNB youtube csatornája)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Június 15-i hatállyal miniszterelnöki megbízott lett Nagy Márton, aki május végén váratlanul távozott a Magyar Nemzeti Bank alelnöki tisztségéből – írta a portfolio.hu. A bankár feladata gazdaságpolitikai kérdésekkel kapcsolatos személyes szaktanácsadás, valamint a gazdaságpolitikai ágak működési összhangjának erősítése. – Jelenleg egyébként Orbán Viktornak Nagy Mártonnal együtt összesen 17 miniszterelnöki megbízottja van, illetve további 9 miniszterelnöki biztosa – emelte ki a portál.

A Portfolió emlékeztetett, hogy Nagy Márton váratlanul állt fel az MNB-alelnöki pozíciójából. Az Index kicsit sarkosabban arról ír, hogy Matolcsy György MNB-elnök néhány hete különös körülmények közepette szólította fel lemondásra addigi legfőbb segítőtársát. 

Elemzők szerint a most megkapott miniszterelnöki megbízatás csak átmeneti állomásnak tűnik, miközben a kinevezés fontos jelzés is a miniszterelnöki bizalomról. Az Index pedig úgy véli, Nagy megbízása valójában „erős, jelképes üzenet” a Varga Mihály pénzügyminisztert többször látványosan bíráló Matolcsy György jegybankelnöknek.

A volt MNB-alelnök utódját, Virág Barnabást Áder János köztársasági elnök hétfőn nevezte ki, és kedden tartották ünnepélyes eskütételét a Sándor-palotában. 

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.