HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Orbán megbízo...

Orbán megbízottjaként folytatja Nagy Márton

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Június 15-i hatállyal miniszterelnöki megbízott lett Nagy Márton, aki május végén váratlanul távozott a Magyar Nemzeti Bank alelnöki tisztségéből – írta a portfolio.hu. A bankár feladata gazdaságpolitikai kérdésekkel kapcsolatos személyes szaktanácsadás, valamint a gazdaságpolitikai ágak működési összhangjának erősítése. – Jelenleg egyébként Orbán Viktornak Nagy Mártonnal együtt összesen 17 miniszterelnöki megbízottja van, illetve további 9 miniszterelnöki biztosa – emelte ki a portál.

A Portfolió emlékeztetett, hogy Nagy Márton váratlanul állt fel az MNB-alelnöki pozíciójából. Az Index kicsit sarkosabban arról ír, hogy Matolcsy György MNB-elnök néhány hete különös körülmények közepette szólította fel lemondásra addigi legfőbb segítőtársát. 

Index: Egy régi konfliktus áll a jegybanki alelnök távozása mögött

Elemzők szerint a most megkapott miniszterelnöki megbízatás csak átmeneti állomásnak tűnik, miközben a kinevezés fontos jelzés is a miniszterelnöki bizalomról. Az Index pedig úgy véli, Nagy megbízása valójában „erős, jelképes üzenet” a Varga Mihály pénzügyminisztert többször látványosan bíráló Matolcsy György jegybankelnöknek.

A volt MNB-alelnök utódját, Virág Barnabást Áder János köztársasági elnök hétfőn nevezte ki, és kedden tartották ünnepélyes eskütételét a Sándor-palotában. 

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

41,095lájkolóTetszik
3,824követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek