Megszólalt Tarlós a hivatali idejének korrupciógyanús ügyeit vizsgáló bizottságról

Megszólalt Tarlós a hivatali idejének korrupciógyanús ügyeit vizsgáló bizottságról

Tarlós István (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Tessék megtenni a feljelentést – így reagált Tarlós István arra, hogy vizsgálóbizottságot alakít a Fővárosi Közgyűlés az elmúlt évek korrupciógyanús ügyeinek kivizsgálására. A javaslat négypárti – MSZP, DK, Párbeszéd és Momentum – előterjesztésben kerül a testület elé, amelyet támogat Karácsony Gergely főpolgármester is.

A volt főpolgármester az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta, tisztában van azzal, hogy ha nem is asszisztált a vitatható ügyekhez, a politikai felelősség a mindenkori főpolgármestert terheli a ciklus alatt. A politikus megfogadta, hogy ha találnának nála korrupciós pénzt, azt örömmel átutalja a Párbeszédnek. – Én tudom Karácsonyról, hogy nem korrupt, ő is bizonyosan tudja – fogalmazott.

Budapest korábbi első embere néhány konkrét ügyet is említett. Így például arról beszélt, hogy a négyes metró valamennyi szerződését az MSZP-SZDSZ koalíció kötötte, a parkolási ügyeknél pedig nem a főváros, hanem a kerületek szerződtek.

A vizsgálóbizottságot Havasi Gábor (Momentum), Budapest egészségügyi tanácsnoka vezeti. Havasi Gábor azt mondta: vizsgálni fogják a patkánymentesítésre 2018-ban kiírt közbeszerzést, az állatkerti Biodóm létesítését, a parkolási rendszer elmúlt 15 éves működését, a Rác fürdő projektet, a 3-as metró felújítását, a 4-es metró építését, az elektronikus jegyrendszer-projektet és a Bálna eladását.