HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Mérő László: ...

Mérő László: Nagyon utálom, hogy a miniszterelnöknek egy szavát sem lehet elhinni

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Orbán Viktor olyan szélkakas, amely mindig arra fordul, amerre holnap fog fújni a szél, ugyanis rájött, hogy mindennél fontosabb hatalmon maradni, és ehhez igazítja politikáját. Ezért egy szavát sem szabad elhinni, mert holnap egészen mást mond, mint ma. A nála okosabb embereket pedig nem viseli el környezetében. Bár a miniszterelnök szeretné elhitetni, nem Puskás Öcsi a világon mindenütt ismert magyar legenda, hanem Rubik Ernő. A NER pedig nem hasonlít az 1990 előtti kommunista rendszerhez, mert nyugodtan elmondhatja az ember a véleményét. Ezekről és még sok egyébről beszélt a Magyar Hangnak Mérő László matematikus, pszichológus, az ELTE Pszichológiai Intézetének egyetemi tanára.

– Nagyon utálom, hogy a miniszterelnöknek egy szavát sem lehet elhinni, mert holnap arcpirulás nélkül mást fog mondani, mint ma. Az előző kormányt nem szerettem, ezt pedig egyenesen utálom. Pedig 2010-ben bíztam bennük – meg is írtam egy cikkben –, hogy a kétharmad birtokában minden szükséges reformot végrehajtanak, egészségügyben, oktatásban és mindenütt, de hiú ábrándnak bizonyult – fogalmazott Mérő László.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

(…)

Mennyire kell aggódni a magyar demokráciáért? Miért nem lehet egyetlen szavát sem elhinni Orbán Viktornak? Hasonlít-e a mai magyar berendezkedés az 1990 előttihez? Egyetért azzal, hogy a Fidesz részben a sikerteleneknek nyújtott ellenségkép sulykolásának köszönheti sikerét? Egy új konzervatív párt lehet-e változás kulcsa? Mi a véleménye arról, hogy át akarják szervezni a komplett magyar felsőoktatást, ahogy a Corvinuson már megtették? Mi lehetett az MTA ellehetetlenítésének oka? Kell-e tartani a mesterséges intelligenciától?

HIRDETÉS

A válaszokat és a teljes interjút elolvashatja a Magyar Hang június 26-án megjelent 2020/26. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy digitálisan! És, hogy miről olvashat még a 26. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Hajdú Péter
Hajdú Péter
A Magyar Hang gazdasági újságírója, közgazdász

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,973lájkolóTetszik
3,648követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek