Négy év alatt 1,2 milliárdos keretből utazhatnak az MNB szakemberei

Négy év alatt 1,2 milliárdos keretből utazhatnak az MNB szakemberei

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a monetáris tanács döntésérõl tartott sajtótájékoztatón a jegybank székházában 2019. március 26-án. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Magyar Nemzeti Bank (MNB) közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A Napi.hu híre szerint a nyertes United 4 Bonafini Bindair Kft. feladata a külföldi hivatalos kiküldetésekhez kapcsolódó utazások megszervezése, lebonyolítása, és a kapcsolódó egyéb szolgáltatások (repülőjegyek, vasúti jegyek, biztosítások, transzferek, vízumügyintézés) biztosítása. A hivatalos utak száma várhatóan évi 1100 darab körül alakulhat, amelyek túlnyomó része repülővel történik, a többi vonattal, autóval. A repülőjegy-foglalások megközelítőleg 15 százaléka business, a többi pedig turista (economy) osztályra szól. A tervek szerint a leggyakrabban Frankfurt, Brüsszel, London, Párizs és Luxembourg lesznek az úticélok.

A 48 hónap alatt 4400 utazásra lehet számítani, 1,2 milliárd keretösszeggel. A nyertessel június 22-én kötött szerződést az MNB.

A Mauri Utazási, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. érvénytelen ajánlatot adott be, érvényes ajánlatot tett, de nem nyert az OTP Travel Kft. A Céginfo.hu adatai szerint az United 4 Bonafini Bindair Kft. 1994-ben alakult, a jegyzett tőkéje 50 millió forint, a tulajdonosai Kárpáti Ferenc és felesége. A múlt évet 3,2 milliárd forint nettó árbevétel mellett 24,2 millió forint adózás előtti eredménnyel zárta.