Simicska Lajos a narancs apartmanért kéri a legtöbb pénzt

Simicska Lajos a narancs apartmanért kéri a legtöbb pénzt

Vida Ildikó egykori főnökével, Simicska Lajossal

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Simicska Lajos egyetlen megmaradt cége még mindig veszteséges, de a tőkeerőssége javult – írja az Mfor.

A Hárskúti Mezőgazdasági Zrt. 2019-ben is veszteséggel zárt. A beszámolója szerint a cég ugyan 29,8 millió forintról 32,9 millió forintra tudta növelni a bevételét, de a 2018-as 59 millió forintos veszteség után 2019-ben már 64 millió forintos veszteséget könyvelhetett el.

Simicska tavaly másfél milliárd forintos tőkeemelést hajtott végre a cégben, valamint a rövid lejáratú kötelezettségei is 1,3 milliárd forinttal csökkentek. A gazdálkodó tőkeerőssége nőtt – szerepel a beszámolóban.

Simicska vagyona 83 milliárdról 27 milliárdra csökkent, így a 100 leggazdagabb magyar listáján már csak a 49. Teljes cégbirodalma Mészáros Lőrinc körénél landolt, egyetlen érdekeltsége maradt, a Hárskúti Mezőgazdasági Zrt., ahol juhokat és kecskéket tenyésztenek, de a fő profil már a lótenyésztés.

Ez a cég üzemelteti a Faunus Vendégházat is Hárskúton. „Szeretettel vár a Simicska család Faunus Vendégháza Hárskúton” – olvasható a bemutatkozásban. A legolcsóbb szoba 16 ezer forintba kerül, a narancs apartmanban viszont már 56 ezer forintba kerül egy éjszaka.

Címkék: Simicska Lajos