Egy nap alatt összegyűlt a pénz a háromgyermekes édesanya gyógykezelésére

Egy nap alatt összegyűlt a pénz a háromgyermekes édesanya gyógykezelésére

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„25 óra alatt összegyűlt a pénz Márti kezelésére, sőt az elmúlt percekben is folyamatosan érkeztek az adományok. Most úgy állunk, hogy a gyógyszerek áránál több pénz is érkezett...” – jelentették be a Hegedűs Márta gyógykezelése érdekében indított adománygyűjtés Facebook-oldalán szombat délben.

„Az adományok gyűjtését most befejezzük, úgy látjuk, hogy egyelőre nincs több pénzre szükség a terápia megkezdéséhez. Természetesen a gyógyszer ára mellett lesznek még költségeink (például különböző vizsgálatok, rehabilitációs műtétek), de az összegyűlt adomány bőven fedezi ezeket” – írták.

„Óriási hálával tartozunk mindenkinek, aki segített, üzenetet írt, megosztott, nagyon köszönünk mindent!!! Hihetetlen erőt ad az a szeretet, amit Tőletek kapunk” – olvasható a Márti és Zoli aláírással megjelent posztban.

Mint arról pénteken beszámoltunk, egykori kollégánk, a háromgyermekes édesanya és kiváló fotóriporter, Hegedűs Márta súlyos beteg. Szervezetét rák támadta meg, amely bár előrehaladott állapotban van, egy speciális kezeléssel jó eséllyel gyógyítható lenne. A több millió forintos gyógyszer állami támogatását azonban szigorú feltételekhez kötik, és Márti kérelmét elutasították, családja és barátai így a nyilvánossághoz fordultak segítségért. A cél 16 800 000 forint összegyűjtése volt.

Hegedűs Mártinál 2019 májusában – annak ellenére, hogy rendszeresen járt szűrővizsgálatokra – méhnyakrákot diagnosztizáltak. A betegség már akkor annyira előrehaladott állapotban volt, hogy azonnal műteni kellett, majd később még több életmenő sebészeti beavatkozásra is szükség volt. Időközben sugár-, valamint kemoterápiás kezelést is kapott, de az utóbbit végül meg kellett szakítani, mert leálltak a veséi.