HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Mandelára gon...

Mandelára gondolt a DK-s polgármester, Mengele lett belőle

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Kellemetlen nyelvbotlással indította a hetet a XI. kerület polgármestere, László Imre. A DK politikusa a Heti Tv hétfő reggeli műsorának vendége volt, és bár Nelson Mandeláról akart beszélni, helyette véletlenül Joseph Mengele neve csúszott ki a száján.

A Heti Tv reggeli műsorának legelején a politikus arról kezdett beszélni, hogy a kerületi képviselőtestület hosszas vitát folytatott egy előterjesztésről, ami arról szólt, hogy közterületet nevezzenek el a kerületben Nelson Mandeláról. A polgármester száján azonban végül nem az aparheidellenes dél-afrikai politikus Mandela neve csúszott ki, hanem Joseph Mengeléé, a német SS-tiszté és az auschwitzi haláltábor rettegett orvosáé, akinek a nevéhez kegyetlen emberkísérletek fűződnek.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

– A vita arról szólt, hogy Mengeléről el lehet-e nevezni utcát vagy teret – mondta a képviselő, aki csak a műsorvezetői visszakérdezés után kapcsolt, és úgy reagált: „már teljesen meg van keveredve”.

László Imre: Mengeléről lehet-e elnevezni utcát vagy teret?

László Imre: Mengeléről lehet-e elnevezni utcát vagy teret? – Coub – The Biggest Video Meme Platform by Magyar Hang

A politikust azért hívták meg a Heti Tv reggeli műsorába, a Pirkadatba, mert korábban az önkormányzat képviselőtestületi ülésén kifejtette: Adolf Hitlert megérdemelten választotta 1938-ban az év emberének a Times magazin. A polgármester úgy fogalmazott, Hitlernek „az a munkája, amit addig kifejtett, az gyakorlatilag Németország felemelkedését hozta, méghozzá látványosan, a világgazdasági válság után”. Azt is hozzátette: Hitler utána következő tettei már nem férnek bele ebbe a képbe. 

HIRDETÉS

Később az ATV megkeresésére bocsánatot kért mindenkitől, és azt mondta: akaratán kívül nagyon rosszul, könnyen félreérthetően, meggyőződésével ellentétesen fogalmazott. „Azt gondolom, ez volt talán életem legszerencsétlenebb mondata” – közölte. A Heti Tv hétfő reggeli műsorában a politikus éppen azt kezdte volna el magyarázni, hogy szerinte milyen módon ragadták ki a Hitlerrel kapcsolatos szavait eredeti szövegkörnyezetükből, amikor a Mengelével kapcsolatos nyelvbotlás történt.

Az ATV-nek László Imre korábban azt is kifejtette: zsidó családból származik, a nagyszülei, három nagybátyja és két nagynénje soha nem jöttek haza Auschwitzból, már csak ezért is nem gondolhatja senki komolyan, hogy Adolf Hitlert mentegette.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,975lájkolóTetszik
3,648követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek