HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Orbán Viktor:...

Orbán Viktor: A vadászszezonnak vége

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

– A vadászszezonnak vége. Szeptemberben folytatjuk – ezzel a két tőmondattal emlékezett meg Orbán Viktor vélhetőleg arról, hogy a nyáron már nem kell személyesen válaszolnia ellenzéki képviselők kérdéseire a parlamentben.

A miniszterelnök a Facebook oldalán egy szűk egyperces videót is megosztott arról, ahogyan a hétfői országgyűlési ülésen, az azonnali kérdések órájában válaszol politikustársainak. Az ellenzék kérdései a felvételen nem hangoznak el, csak a kormányfő erős mondatai.

A vadászszezonnak vége. Szeptemberben folytatjuk // The hunting season has come to an end. To be continued in September

A parlamenti munka egyik szerves részét képezi, hogy a képviselők, így az ellenzéki politikusok is személyesen a miniszterelnökön kérhetnek számon bármit. Ezt hívják az azonnali kérdések órájának és – szemben például az interpellációkkal – nem kell megadni előre a felszólalásuk szövegét, elég csak a címet. Azonban ilyen nem túl gyakran van. A kormányfő ugyanis „halaszthatatlan közfeladat ellátásra” hivatkozva akár három egymást követő héten is kibújhat a válaszadás alól és csak minden negyedik alkalommal – ami a jelenlegi ülésezési rendben praktikusan havi egy napot jelent – kell megjelennie.

A héten egyébként ülésezik még az Országgyűlés, de már azonnali kérdések nem lesznek. Ezután nyári szünetre vonul a parlament és majd ősszel indul az újabb szezon.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,975lájkolóTetszik
3,648követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek