HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Index: A tört...

Index: A történések a szerkesztőség feje fölött zajlanak

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Röviddel azután, hogy kiderült, az Index élére a napokban kinevezett vezérigazgató – Ződi Zsolt – távozik a posztról, a portál főszerkesztője ismét a nyilvánosság felé fordult és szolgálati közleményt adott ki.

– A történések a szerkesztőség feje fölött zajlanak, beleszólásunk, ráhatásunk nincs ezekre. Egy hét alatt két vezérigazgató távozott, és egyelőre mi sem tudjuk, ki lesz a következő a poszton. És azt sem tudjuk, milyen változtatások véghezviteléről van szó – olvasható Dull Szabolcs írásában.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Egyúttal kiemelte, hogy a vezérigazgató távozásáról egy időben értesültek az összes többi sajtóorgánummal. – Bodolai László, az Index.hu Zrt.-t tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke a szerkesztőséget és a sajtót is egy időben tájékoztatta – írta a főszerkesztő, vagyis hiába róluk van szó, mégsem tudtak előre a lépésről. Arról már lapunk is beszámolt, hogy Ződi Zsolt magyarázatot is adott távozására: „Miután megismertem a cég pénzügyi helyzetét, arra jutottam, hogy egy ekkora szervezetre vonatkozó változtatások véghez vitele túl nagy feladat számomra.”

Máris távozott az Index új vezérigazgatója

Miközben az Index szerkesztősége – ahogy fogalmazott a főszerkesztő – nem tudja milyen változások készülnek, azt tudják, hogy mit akarnak. Több pontban szedték össze, hogy szeretnének nyugodtan újságot írni, szeretnék a prominens embereket érintő rázósabb sztorik, de az olvasókat érintő mindennapi történetek részleteit is feltárni vagy éppen szeretnék feltenni kérdéseiket az illetékeseknek.

HIRDETÉS

A Ződi Zsolt előtt a poszton lévő vezérigazgató, Pusztay András egy héttel ezelőtt mondott le, miután nem értett egyet az igazgatóság határozatával. Akkor Gerényi Gábor tanácsadó javaslatára megvizsgálták a lehetőséget, hogy feldarabolják a hírportált, és az egyes rovatokat külsős cégekhez szervezzék ki. Ezzel a szerkesztőség veszélyeztetve látta a függetlenségét, közleményben jelezve, hogy külsős behatás érte őket. Bodolai László kuratóriumi vezető viszont azt mondta, félretájékoztatás történt, az ötletet pedig már elvetették. Ugyanakkor Dull Szabolcs főszerkesztőt ezt követően kitették az igazgatóságból, őt vádolva a szivárogtatással.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,943lájkolóTetszik
3,638követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek