HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Krízisszállór...

Krízisszállóról a jogászdiplomáig

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Elszegényedett családba születtem, az apukám alkoholista és analfabéta. Rengeteg problémám származott az ő életmódjából, rendszeresen vert, számos lelki sérülést okozott, de ma már nem haragszom rá. (…) Akkoriban semmiféle célja nem volt az életemnek. Úgyhogy lógtam is az iskolából sokat. Nemegyszer aludtam lépcsőházakban, nehogy megint megverjenek otthon. Alultáplált voltam.

(…)

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Nehezen, de elvégeztem az általános iskolát. Nem szeretek általánosságban sem a cigányokról, sem a magyarokról beszélni, de hogy érezzük a súlyát, ez mit is jelent, megjegyezném, hogy sok cigány családban a nyolc általános elvégzése akkora dolog, mint másoknál a diploma megszerzése.

(…)

HIRDETÉS
A vőlegény és a négy árva gyerek

Az esti után beiratkoztam az egyetemi előkészítőre. Ott tapasztaltam meg, hogy az egyetemi világ, az oktatók közege olyan messze van a szegénységtől és a cigányságtól, meg a bűnözéstől, mint Makó Jeruzsálemtől. Ugyanakkor hadd jegyezzem meg már jogászként, hogy szakmaiatlannak tartom a „cigánybűnözés” szó emlegetését. Nincs ilyen.

(…)

Debrecenben persze most már büszkék rám. Mondjuk, ha kicsit több segítséget kaptam volna, akkor már rég jogász lennék. Az egyetemen töltött 17 év rövidebb lett volna, ha az állam mellém áll, nem milliárdokkal, hanem csak lakhatással és havi ötvenezer forintnyi támogatással, és kifizeti a tandíjamat.

HIRDETÉS

Gomány Csaba elmesélését arról, hogyan jutott el a szegénységből egészen az egyetemre, ott pedig hogyan szerzett jogászdiplomát és vált a „törvény emberévé”, elolvashatják a Magyar Hang június 26-án megjelent 2020/26. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy digitálisan! És, hogy miről olvashat még a 26. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Tompos Ádám
Tompos Ádám
„Az igazság odaát, a valóság odakint van”

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,977lájkolóTetszik
3,652követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek