HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld KSH: 266 ezer...

KSH: 266 ezer forint a nettó átlagkereset

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Meghaladta a bruttó átlagkereset áprilisban a 400 ezer forintot a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint. Egészen pontosan 400 ezer 200 forint volt, ami 7,8 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál. Azt is írták, hogy a koronavírus-járvány gazdasági következményeivel összefüggésben a keresetek növekedési üteme lassult.

A nettó átlagkereset kedvezmények nélkül 266 100 volt, míg a kedvezményeket is figyelembe véve 275 500 forintot ért el. Utóbbi adat 8,3 százalékkal nőtt a tavaly áprilisihoz képest.

A KSH kitért az idei esztendő első negyedéves, összesített adataira is. Eszerint a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete – a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a foglalkoztatás szempontjából jelentős nonprofit szervezeteknél – 388 000, közfoglalkoztatottak nélkül számolva 397 900 forint volt. A nettó átlagkereset az év első négy hónapjában kedvezmények nélkül 258 000, a kedvezményeket is figyelembe véve 266 700 forintot ért el.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,975lájkolóTetszik
3,648követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek