HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Máris távozot...

Máris távozott az Index új vezérigazgatója

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Vezérigazgató nélkül működik tovább az Index.hu Zrt., Ződi Zsolt néhány nap után távozik a posztról és a cégből is – közölte a Kreatívnak eljuttatott közleményben Bodolai László, a cég igazgatótanácsnak elnöke. A távozó vezérigazgató azzal indokolta a döntését, hogy megismerte a cég pénzügyi helyzetét, és ez akkora változtatásokat igényelne, ami túl nagy feladat számára.

„Vezérigazgató nélkül, de továbbra is zavartalanul működik az Index. Sajnálom, hogy Zsolt barátom felmondott, de azt azért köszönöm neki, hogy még az elején jelezte, hogy nem tudja ellátni a tisztséggel járó kötelezettségeket. Az Index.hu Zrt. pénzügyi helyzetét illetően azt tudom mondani, hogy igyekszünk minél hamarabb tartós megoldást találni a fennálló cash-flow problémára, ugyanakkor szeretném megjegyezni azt is, hogy ez nincs hatással az Index napi szintű működésére, a lap független tartalomgyártására” – írta a közleményben Bodolai László.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ződi Zsolt is nyilatkozott a közleményben, azt írta, továbbra is hű olvasója marad az Indexnek, de miután megismerte a cég pénzügyi helyzetét, arra jutott, hogy egy ekkora szervezetre vonatkozó változtatások véghez vitele túl nagy feladat számára. – Sajnálom, ha esetleg Bodolai László barátomat ezzel most nehéz helyzetbe hoztam – fűzte hozzá.

Ződi Zsolt a Magyar Tudományos Akadémia Jogtudományi Intézetének tudományos munkatársa, 2014 óta pedig a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Jogelméleti és Jogszociológiai Tanszékének egyetemi docense. Emellett korábban az Opten jogi igazgatója is volt, 2019-től pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tudományos főmunkatársa, aki nem csak Bodolai László bizalmát élvezte: vezérigazgatói kinevezését az Index függetlenségének garanciájaként is lehetett értelmezni.

HIRDETÉS
Card

Az Index szerkesztősége – mint írták – ugyanakkor értesült a hírről, amikor Bodolai László közleményt küldött a sajtó többi képviselőjének is. 

Az előző vezérigazgató, Pusztay András egy héttel ezelőtt mondott le, miután nem értett egyet az igazgatóság múlt heti határozatával. Akkor Gerényi Gábor tanácsadó javaslatára megvizsgálták a lehetőséget, hogy feldarabolják a hírportált, és az egyes rovatokat külsős cégekhez szervezzék ki. Ezzel a szerkesztőség veszélyeztetve látta a függetlenségét, vasárnap közleményben jelezve, hogy külsős behatás érte őket. Bodolai László kuratóriumi vezető viszont azt mondta, félretájékoztatás történt, az ötletet pedig már elvetették. Ugyanakkor Dull Szabolcs főszerkesztőt ezt követően kitették az igazgatóságból, őt vádolva a szivárogtatással.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,952lájkolóTetszik
3,639követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Koronavírus: Körbe zárt minket a fertőzés? – Napról-napra romlik a helyzet a térségben

Újra megdőlt a napi fertőzésrekord Romániában és Bulgáriában, de Szlovákiában és Szerbiában is aggasztóan sok az új koronavírusos.