A napokban kapja meg 170 ezer egészségügyi dolgozó a bruttó 500 ezer forintos juttatását

A napokban kapja meg 170 ezer egészségügyi dolgozó a bruttó 500 ezer forintos juttatását

Koronavírus idején a Szent László Kórház (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

170 ezer egészségügyi dolgozó kapja meg bruttó 500 ezer forintos juttatását a koronavírus-járvány idején tanúsított helytállásáért szerdán, illetve a napokban; az egyszeri rendkívüli jutalomra a kormány 101 milliárd forintot biztosít – jelentette be az MTI tudósítása szerint Kásler Miklós.

Rendkívüli juttatást kapnak mások mellett a kórházak, a szakrendelők, az egynapos sebészeti ellátást nyújtó szolgáltatók, a laboratóriumi ellátást nyújtó, a művesekezelést végző szolgáltatók, az Országos Mentőszolgálat és a betegszállítást végző egyéb szolgáltatók, az Országos Vérellátó Szolgálat dolgozói. A pénzt így megkapják orvosok, ápolók, asszisztensek, takarítók, valamint a műszaki és adminisztratív területen dolgozók, az alapellátásban dolgozó háziorvosok, fogorvosok, védőnők, főállású iskolaorvosok, az otthoni hospice-szolgálatok és otthoni szakápolási feladatok egészségügyi tevékenységet ellátó dolgozói.

Jutalmat kapnak még a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a kormányhivatalok, a járási hivatalok járvány elleni védekezésben résztvevő egészségügyi dolgozói, közreműködői, az orvosegyetemeknek azok a hallgatói, akik a járványügyi küzdelemben szerepet vállaltak, valamint a Magyar Honvédség közfeladatot ellátó, védelem-egészségügyi feladatot ellátó és védelem-egészségügyben dolgozó alkalmazottai.

Korábban voltak viták az egyszeri juttatás körül, az ellenzék állandó béremelést sürgetett. Emellett azt is próbálták elérni, hogy a koronavírus-járvány idején ugyancsak nagyfokú megterhelés alatt álló szociális ágazat munkatársaira is kapják meg a jutalmat.