HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Baranyi Krisz...

Baranyi Krisztina: Vannak ügyek, amelyek bánthatják Bácskai Jánost

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Nem tudom értelmezni Bácskai János gúnyrajzát, gondolom, ezt egy politikai akciónak szánta – mondta megkeresésünkre Ferencváros polgármestere, Baranyi Krisztina. Ismert, a volt fideszes kerületvezető azzal került be csütörtökön a hírekbe, hogy egy abakuszt, továbbá egy Baranyiról készült sértő rajzot tett ki maga elé.

A momentumosok eltávolították azt az asztaláról, mire ő úgy nyilatkozott, újra és újra kint lesz, továbbá feljelentést tesz a rajz elvétele miatt. – Hajrá – így reagált az RTL Klubnak a momentumos Mátyás Ferenc a feljelentés hírére. Bácskai továbbá azzal védekezett, hogy a karikatúrán Baranyi korábbi szavai szerepelnek. („Megértem, hogy a bugyimba is be akarnak nézni.”)

A ferencvárosi expolgármester visszataszító rajzzal gúnyolta Baranyi Krisztinát

Baranyi Krisztina az akciót ahhoz hasonlította, mint mikor Bácskai az önkormányzati átadás után nem volt hajlandó vele kezet fogni. Szerinte a volt polgármester magát minősítette ezzel.

Azt viszont a ferencvárosi vezető hozzátette, vannak ügyek, amelyek aktuálisan bánthatják Bácskait. Ilyen az is, hogy csütörtökön kérte a Ferencvárosi Szociális Foglalkoztató és Ellátó Közhasznú Társaság (Feszofe) Kft. korábbi vezetőjének azonnali visszahívását. A takarítással, lomtalanítással is foglalkozó önkormányzati cég ügyeit mostanra nézték át, visszaélésgyanús esetekre bukkanva. Baranyi személyesen úgy is gondolja, hogy a volt vezetőnek börtönben lenne a helye.

A visszahívást elmondása szerint szándékosan nem a pandémia idejére időzítette, most viszont már elkerülhetetlennek látta. A késlekedésbe kötöttek bele a fideszesek, úgy vélve, hogy azért nem márciusban kezdeményezte a dolgot a polgármester, mert az ügyvédek nem találtak a jelentésben feljelentésre okot adó dolgot. Gyurákovics Andrea fideszes frakcióvezető úgy vélte, Baranyi „koncepciós pert” folytat Sebők Endrével szemben. Sebők az átvilágítás kapcsán úgy fogalmazott, kizárólag hibakeresésről volt szó, miközben több ezer hajléktalan ember közfoglalkoztatását végzi a cég.

Eddig vizsgálták, milyen ügyekben érdemes feljelentést tenni, most arra jutottak, a fentiben mindenképp szükséges lépésről van szó.

Baranyi csütörtökön terjesztette elő új lakásrendelet-tervezetét is, azt viszont az ellenzéki többség vitára igen, elfogadásra nem javasolta. A rendelet indítványozta a szociális bérlakásállomány fokozatos, régi bérlők számára történő eladását. Baranyi módosítást is fűzött hozzá, miszerint az elidegenítési tervezet nem jelentheti kisgyerekes, idős vagy fogyatékkal élő lakók elhelyezés nélküli kilakoltatását. A polgármester aggályosnak tartja, hogy nem fogadták ezt el, miután addig senkinek nem adhatnak ki szociális alapon bérlakást, amíg nem fogadnak el új, hatályos rendeletet. Így egyelőre a pályakezdőknek célzott, kerületi lakáspályázati program sem indulhat el.

HIRDETÉS

A Mérce azt írta, A Város Mindenkié (AVM) aktivistái is tiltakoztak az elfogadás ellen, mert a már harminc éve szociális lakást bérlők ötven százalékos kedvezménnyel, részletfizetésre is megvehetnének egy sor ingatlant, amelyek így a szociális hálóból kikerülnének. Baranyi az AVM nyílt levele után adott be két előterjesztői módosítást, de a többségnek ez még így sem volt elegendő.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,735lájkolóTetszik
3,783követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Jourová: Brüsszel az év végéig reflektálhat a veszélyhelyzet idején hozott kormányzati intézkedésekre

Szél Bernadett levelére válaszolt az Európai Bizottság alelnöke. A Bizottság aggódik a rémhírek terjesztésével kapcsolatos új rendelkezések miatt.