HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Orbán Viktor:...

Orbán Viktor: Ugyan szegényebbek vagyunk a Nyugatnál, de kihúzhatjuk magunkat

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A siker kulcsa bennünk van, hogy megállítsuk a koronavírus-fertőzést. Arattunk egy szakaszgyőzelmet, de mivel nincs vakcina, a környező világ hatással van ránk, itt kell jó döntést hozni, hogy hova megyünk nyaralni – mondta a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken Orbán Viktor miniszterelnök.

A szokásos miniszterelnöki interjúban a miniszterelnök figyelmeztetett, jól gondolja meg mindenki, hova megy nyaralni, a kormánynak pedig ellen kell állni a nyomásnak, hogy beengedjünk külföldről ellenőrzés nélkül embereket. Ezzel az uniós javaslatra utalt, hogy nyissuk meg a határainkat 14 nem európai ország előtt. Hozzátette: az uniós országokból érkezők is, ha csak átutazni akarnak az országon, vissza kell térniük a korábbi rendhez, vagyis hogy csak korridorokon lehet közlekedni.

A magyar ember olyan, hogy ha nem látja egy évben legalább egyszer a tengert, börtönben érzi magát, de most válasszuk inkább a Balatont – fogalmazott.

Orbán Viktor: Magyarország nem tesz eleget az EU kérésének, csak Szerbia felé nyitja meg a határait

A kormány ne nyaralgasson, hanem figyeljen, szerintem még jó néhány hétig itt kell ülnünk a hivatalban – fogalmazott. Hozzátette: arra is figyelni kell, hogy a migráció ne veszélyeztesse a magyar egészségügyet. „A határvédelem egyben egészségügyi védelem is”. Szerinte jól látszik, hogy a hagyományos migránsútvonalon nő a fertőzések száma.

Vannak országok, amelyek komoly bajban vannak. Franciaországról, Belgiumról, Olaszországról szólva azt mondta, nagyon magas az államadósságuk, ezek az országok nem versenyképesek.

– Azt gondolják a magyarok, hogy Nyugaton jobban mennek a dolgok, de ha az ember benne van a dolgok sűrűjében, akkor azt látja, hogy nem így van. A közép-európai országok pénzügyei rendezettebbek, a gazdaság sokkal inkább versenyképes Nyugat-Európánál, felszállóágban vagyunk – mondta. Innen nézve teljesen érthető, hogy Brüsszel megpróbál mindent, hogy a turizmus, a kereskedelem, a szállítás minél intenzívebb legyen, mert a nyugati gazdaságoknak szükségük van erre. Ők tényleg nagyon nagy bajban vannak. A mostani uniós segélycsomag valójában egy általunk nyújtott segítség a délieknek mondta.

Nincs menekvés

Hozzátette: új helyzet van, amit a magyarok csak lassan realizálnak, az egész térség helyzete megváltozott, a közép-európaiak kihúzhatják magukat, egy baj van, szegényebbek vagyunk, de ennek történelmi okai vannak, a kommunisták tehetnek róla. „Ne legyünk balekok. Áll is a bál Brüsszellel, késhegyre menő viták zajlanak Európában a gazdaság újraindításával kapcsolatban” – fogalmazott.

HIRDETÉS

Nem egyszerűen fény van az alagút végén, hanem lehet látni, ahogy megerősödve kerülhetünk ki a válságból – mondta.

Az elmúlt harminc év erkölcsi mélypontjának tartja az MSZP-s kamuvideót – mondta. Amit a baloldal most csinál, az egyszerűen felfoghatatlan, elvesztettem a fonalat. „Azt meg végképp nem értem, hogy kilopkodják a postaládákból a nemzeti konzultációs kérdőíveket” – fogalmazott. Szerinte a magyarok felnőttek, el tudják dönteni, hogy ki akarják-e tölteni a kérdőíveket.

Hadházy Ákos: Gulyás Gergely hülyeségeket beszél

A költségvetéshez elmondottakban nem találtam semmilyen logikát, így nincs más választásunk, mint megszavazni a saját javaslatunkat – tette hozzá.

Áttörés elemei is vannak a jövő évi költségvetésnek Orbán Viktor szerint, kiemelte a 13. havi nyugdíjat és a csed emelését.

Ha az ember mindenre nemet mond, akkor olyan sorsra jut, mint a mai baloldal – mondta azzal kapcsolatban, hogy nem kellene mindent támadni, amit a kormány csinál.

HIRDETÉS

Egy dologban biztosan nem fogunk tudni együttműködni a németekkel: ez a menekültügy – mondta a német uniós elnökség kapcsán. – Nekünk magyar gyerekek kellenek, nem pedig migránsok – tette hozzá.

– Mi nem hiszünk az egymás mellett élő párhuzamos társadalmakat adó különböző népcsoportok békés egymás mellett élésében. Mivel nálunk nincsenek migránsok, nem is akarjuk, hogy legyenek – mondta. Hozzátette: ahol bent vannak, mind gyarmattartó országok voltak, Magyarország sosem akart gyarmattá válni és mi sem akartunk gyarmatot tartani.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,735lájkolóTetszik
3,783követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Jourová: Brüsszel az év végéig reflektálhat a veszélyhelyzet idején hozott kormányzati intézkedésekre

Szél Bernadett levelére válaszolt az Európai Bizottság alelnöke. A Bizottság aggódik a rémhírek terjesztésével kapcsolatos új rendelkezések miatt.