HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Orbán Viktor ...

Orbán Viktor jóra értékelte a Visegrádi Négyek évét

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!


HIRDETÉS

Jónak nevezte a Visegrádi Együttműködés (V4) országainak elmúlt egy évét Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Varsóban, a kormányfők csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztatón. A magyar kormányfő annak kapcsán értékelt, hogy Lengyelország július 1-jén átvette a V4-ek elnökségét Csehországtól, amely egy esztendőn át látta el az elnöki feladatot.

Szerinte európai összehasonlításban mind a négy ország jól kezelte a járványt, megnyerték az első csatát. A második csata a munkahelyek megőrzése, a gazdasági növekedés beindítása – idézi az MTI a kormányfőt.

Az államadósságot a négy ország ellenőrzése alatt tartja, nem miattuk kell rendkívüli európai pénzügyi terv. Magyarország ösztönösen ellenzi a közös hitelfelvételt, de vannak országok, amelyeknek segíteni kell, ezért elfogadják az uniós megközelítést, hogy hitelt vegyenek fel. Ugyanakkor ténynek nevezte, hogy messze még a megállapodás. Most a tagállamok között egy okos pénzügyi szövetség szükséges, és a jelenlegi javaslat ettől messze áll.

Szerinte Lengyelországnak kulcsszerepe lesz a tárgyalásokon, hiszen most vette át a V4 vezetését, így nagyobb a felelősség a lengyel kormányfőn, mintha csak a saját országáért tárgyalna.

A miniszterelnök bízik a tárgyalások sikerében és abban, hogy mindenhol olyan vezetők kerülnek meghatározó pozíciókba, akik gazdaságorientált gondolkodásúak, képesek rendbe hozni országuk gazdaságát a járvány után. Mint közölte, azért szurkol Donald Trump elnöknek is, mert szerint csak ő képes rendbe hozni az amerikai gazdaságot a járvány után.

Felidézte, hogy Magyarországon extra uniós pénzek nélkül alkották meg és fogadták el a 2021-es büdzsét. Az uniós tárgyalásokról szólva kitért arra is, hogy a tartalom és a minősége fontosabb, mint az idő.

Orbán Viktor közölte: azt kérte Mateusz Morawiecki lengyel kormányfőtől, hogy a migrációra is legyen gondja a V4-nek. Magyarországon látják, mi történik, a migráció folyamatosan erősödik, egyre több embercsempészt fognak el, az illegális belépési kísérletek száma nő, és a járvány miatti megbetegedések száma emelkedik a migrációs útvonalon – sorolta.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,717lájkolóTetszik
3,779követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek