HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Elfogadta az ...

Elfogadta az ítéletet az ügyészség, már biztosan nem megy börtönbe Kaleta Gábor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Elfogadta az ügyészség a Kaleta Gábor volt perui nagykövetre kirótt ítéletet, az egy év felfüggesztett börtönbüntetést és az 540 ezer forint pénzbírságot – tudta meg a Blikk.

Kaleta Gábort – ahogy arról lapunk is beszámolt – teljes titokban még tavaly hozták haza Peruból, miután 19 ezer pedofil fotót tárolt szolgálati számítógépén. Az ügyre aztán idén februárban derült fény. Bűnösségét beismerte a Budai Kerületi Bíróságon zajlott perének szerdai előkészítő ülésén.

Ilyen esetben, ha a vádlott beismeri bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, az ügyészség úgynevezett mértékes indítványt tesz a kiszabandó büntetésre, aminél súlyosabbat a bíróság sem alkalmazhat. Mivel Kaleta bűnösségét beismerte és lemondott a tárgyalásról, a bíróság az ő esetében sem alkalmazhatott súlyosabb büntetést, mint az ügyészi indítványban szereplő egy év felfüggesztett szabadságvesztést és a pénzbüntetést – akkor sem, ha egyébként a bűncselekmény három év letöltendő börtönbüntetéssel is sújtható.

Kaleta Gábor 2001-ben került a Külügyminisztériumba, az Amerikai Főosztály után Los Angelesben teljesített külszolgálatot, ezt követően 2012 tavaszán lett a Külügyminisztérium sajtófőnöke. Martonyi János két évvel későbbi távozása után, a harmadik Orbán-kormány idején, ugyancsak sajtófőnöki munkakörben, átigazolta a Trócsányi László vezette Igazságügyi minisztériumba. Utána ismét a Külgazdasági és Külügyminisztériumban dolgozott, a Latin-Amerika és Karib-térség Főosztályon. Innen nevezte ki Szijjártó Péter limai nagykövetnek, miután a szaktárca 2017. október 19-én újranyitotta a korábban bezárt perui magyar kirendeltséget. 

A Kaleta-ügy | Magyar Hang

Az ítélettel kapcsolatban több Fidesz-közeli személyiség is hangot adott kritikus véleményének, így a kormánypárt EP-képviselője, Deutsch Tamás és a volt amerikai magyar nagykövet, Szemerkényi Réka is. A Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem elleni programjának vezetője, De Coll Ágnes a Magyar Hangnak adott interjújában úgy vélekedett: az enyhe büntetés rossz üzenetet közvetít a társadalomnak.

„A pedofil nagykövet enyhe büntetése rossz üzenet a társadalomnak” | Magyar Hang
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
R. Kiss Kornélia
R. Kiss Kornélia
Újságíró, a Magyar Hang alapító szerkesztőségének tagja, a lap állandó szerzője. Nyolc évig a Magyar Nemzet kulturális, majd belpolitikai rovatának munkatársa. Jogász. A Eurotopics európai sajtófigyelő magyarországi tudósítója.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,544lájkolóTetszik
3,763követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Más embernek ez a mócsing a torkán akadna” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Váncsa Istvánnal, Hegedűs D. Gézával és Kemenesi Gáborral. Riport a Fertő tóról, ahol betonozni tervez a NER. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek