HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Aggódik az In...

Aggódik az Indexért az Európai Bizottság alelnöke

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

„A demokrácia nem működik szabad és független média nélkül” – üzente az Indexnek küldött közleményében Věra Jourová, az Európai Bizottság alelnöke. A portál magyar és angol nyelven is közzétette a cseh politikus levelének teljes szövegét.

A közlemény szerint a koronavírus-járvány minden korábbinál jobban rávilágított arra, hogy az újságírók szerepe kulcsfontosságú a polgárok tájékoztatása, a tények ellenőrzése és a kormányok elszámoltatása tekintetében. Úgy látja, az olvasóközönség most nagyobb, mint valaha, a bevételek viszont jelentősen visszaestek a sajtóban. Ugyanakkor nem szabad megengedni, hogy a gazdasági nyomás politikai nyomásgyakorlást eredményezzen.

„Aggodalommal kísérem figyelemmel az Index helyzetének alakulását. Szeretném szolidaritásomról biztosítani az Index dolgozóit, akik nagyon nehéz körülmények között végzik a munkájukat.”

„Ezt üzenem nekik: Amit tesznek, azok az értékek, amelyekért küzdenek, a tömegtájékoztatás szabadsága és sokszínűsége mind-mind elengedhetetlenül fontos a demokrácia és Európa számára. Az olvasóktól kapott támogató üzenetek is arról tanúskodnak, mennyire fontos munkát végeznek. Számíthatnak a támogatásomra” – zárul a levél.

Mint mi is megírtuk, az Index újságírói több mint két héttel ezelőtt jelentették be, hogy a lap függetlensége veszélyben van egy lehetséges szervezeti átalakítás miatt. Ezt követően Bodolai László alapítványi vezető közölte, Gerényi Gábor tanácsadóval már nem dolgoznak együtt, a lapot pedig szerinte félretájékoztatták. Ennek ellenére Pusztay András vezérigazgató, aki a hírek szerint nem kívánta a Gerényi-tervet keresztülvinni, lemondott, majd egy hét után távozott az új vezérigazgató, Ződi Zsolt is. Azóta vezérigazgató nélkül működik az Index.

Máris távozott az Index új vezérigazgatója

Bár a levél nem neki szólt, nem hagyta válasz nélkül Jourová levelét Bayer Zsolt, a Fidesz megmondóembere blogján. Szerinte más miatt kellene aggódnia Jourovának: „Úgy általánosságban: Magát tényleg nem aggasztja a világ jelenlegi állapota, különös tekintettel a nyugati világra, benne ezzel a töketlen, önsorsrontó, elhülyült és elpuhult, képmutató, becstelen Európai Unióval?”

Úgy látja, az EB politikusának „magyar- és lengyel-fixációja van”, pedig „ha megmarad valami egyáltalán Európából, az Közép- és Kelet-Európában fog megmaradni.” Végül jó tanáccsal is szolgál: „Ne feszüljön már bele ennyire ebbe a szerepbe, mert nem éri meg, ráadásul nem fog sokáig tartani. Ez az egész nem fog sokáig tartani. Az összes képmutató, aljas seggfej el fog takarodni a francba, és ennek a mostani EU-nak a “vezérkara” fog eltakarodni legelőször.”

HIRDETÉS

„Szerezzen már magának menlevelet. Vagyis ne játssza el itt a komplett idiótát. Maga közép-európai, magának nem kell eo ipso hülyének és becstelennek lennie” – e keresetlen szavakkal zárul Bayer üzenete Jourovának.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,544lájkolóTetszik
3,763követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Más embernek ez a mócsing a torkán akadna” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Váncsa Istvánnal, Hegedűs D. Gézával és Kemenesi Gáborral. Riport a Fertő tóról, ahol betonozni tervez a NER. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek