Negyedik napja senki sem hunyt el a koronavírus miatt Magyarországon

Negyedik napja senki sem hunyt el a koronavírus miatt Magyarországon

Aktuális adatok a koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Öttel, 4210-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon – közölte szerda reggel a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos tájékoztatás céljából felállított kormányzati honlap. Mint írják: az elhunytak száma 589, immár negyedik napja változatlanul. 2885-en már meggyógyultak. Az összesítés szerint az aktív fertőzöttek száma 736, 132 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük hatan vannak lélegeztetőgépen és jelenleg 1909-en vannak hatósági házi karanténban. Eddig összesen 288 693 mintát vettek az országban.

Ahogy minden nap, most is kiemelik: a veszélyhelyzet ugyan megszűnt, de életben van a járványügyi készültség, így néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is szükség van. A maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál vagy kendő is.