Újabb akciót tartottak a rendőrök az illegális gyorsulási versenyek ellen

Újabb akciót tartottak a rendőrök az illegális gyorsulási versenyek ellen

Képünk illusztráció! (Fotó: ProDexorite/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb akciót tartottak a rendőrök az illegális gyorsulási versenyek visszaszorítása érdekében – közölte a rendőrség szerda reggel a honlapján. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) MTI által is idézett közleménye szerint péntek éjszaka tartották a közlekedési akciót, amely a gyorshajtás és az illegális gyorsulási versenyek visszaszorítására irányult, de az engedély nélkül átalakított autókat is ellenőrizték. Az akció Budapest egész területére kiterjedt.

Az ellenőrzés alatt 62 járművezető lépte túl a megengedett sebességhatárt, volt olyan autós is, aki a megengedett 70 helyett 123 kilométer/órás sebességgel közlekedett a Hungária körúton. Egy autóst meg akartak állítani, mert figyelmen kívül hagyott egy kötelező haladási irány jelzőtáblát, de a sofőr továbbhajtott. A rendőrök a férfit utolérték és elfogták. Kiderült, hogy a rendőrség, a Pesti Központi Kerületi Bíróság, a Fővárosi Törvényszék és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is elfogatóparancsot adott ki ellene.

A rendőrök nyolc helyszíni bírságot szabtak ki, öt esetben engedély nélküli átalakítás miatt vontak be forgalmi engedélyeket, egy embert ittas vezetés, egyet pedig körözés miatt fogtak el és állítottak elő. „A BRFK az ellenőrzéseket továbbra is folytatni fogja az illegális gyorsulási versenyek visszaszorítása érdekében” – áll a közleményben. A fővárosban legutóbb júniusban volt hasonló – akkor több napon át tartó – rendőri akció.