Koronavírus: újabb két ember hunyt el itthon, tíz új fertőzöttet azonosítottak

Koronavírus: újabb két ember hunyt el itthon, tíz új fertőzöttet azonosítottak

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tíz újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4220 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg – közölték csütörtök reggel a hivatalos oldalon.

591-re emelkedett az elhunytak száma, 2887-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 742 fő. Az aktív fertőzöttek 38 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 47 százaléka budapesti. 131 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

Négy nap után számoltak be újra elhunytról. Az elvégzett mintavételek száma 289 602, ami 909-cel több az előző napinál. Hatósági házi karanténban 2123 ember van, 214-gyel több, mint szerda reggel. Az aktív fertőzöttek száma 6-tal nőtt, a kórházban ápoltaké 1-gyel csökkent 24 óra alatt.

Budapesten negyedik napja nem azonosítottak új koronavírusost – írja a Privátbankár. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 1 új beteg van, Békésben 2, Bács-Kiskunban 2, Győr-Moson-Sopronban 1, Pest megyében 4. Vidéken már harmadik napja nő az aktív betegek száma.

Címkék: koronavírus