HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Baranyi fejet...

Baranyi fejet hajt, jogszabályban rögzítik a kilakoltatási tilalmat

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Igazat ad A Város Mindenkié csoportnak Baranyi Krisztina, így a kerületben jogszabályban fogják rögzíteni a kilakoltatások tilalmát – derült ki a polgármester Facebook-posztjából.

A ferencvárosi vezető bejegyzése szerint a szervezet szükségesnek látta, hogy rendeletben zárják ki a minimálisan elfogadható elhelyezés nélküli kilakoltatások lehetőségét. Baranyi szerint ilyeneket eddig sem rendeltek el és ezután sem fognak, de elismeri, hogy a garanciát érdemes jogszabályban rögzíteni. Beépítette továbbá a lakáshasználati díjra és a jogcím-rendezésre vonatkozó javaslatokat is. Posztja mellé pedig egy közös képet mellékelt A Város Mindenkié aktivistájával, a főpolgármester lakás- és szociálpolitikai főtanácsadójaként dolgozó Misetics Bálinttal.

„A vita közöttünk – nem csak veletek, hanem mint az a rendelettervezet vitáján kiderült, több képviselővel is – a szegénység enyhítésének eszközeiről szól. A szociális bérlakások eladásának teljes kizárását, a lakások megvásárlásához nyújtott kedvezmények jelentős csökkentését valóban nem támogatom – és ahogy a szavazáskor kiderült, a képviselők többsége sem támogatja. Bár ezzel az adminisztratív eszközzel tényleg javíthatnánk a szociális bérlakásállományról szóló statisztikákon, a valóságban nem tudnánk segíteni a legnehezebb körülmények között élőkön” – tette hozzá a politikus.

Baranyi Krisztina: Vannak ügyek, amelyek bánthatják Bácskai Jánost

Baranyi szerint hiába mennének el ebbe az irányba, ettől még egy ember sem kerülne utcáról lakásba, és a hajléktalanság küszöbén álló családok lakhatását sem tudnák stabilizálni. A fenti célok szerinte kizárólag új bérlakások építésével érhetőek el.

A ferencvárosi lakásvitáról korábban részletes cikket közölt a Mérce. Baranyi Krisztinát legutóbb amiatt kerestük, hogy egy vállalhatatlan gúnyrajzzal támadta őt Bácskai János. Eközben a polgármester visszahívta pozíciójából az önkormányzati Feszofe Kft. vezetőjét, és arról beszélt, hogy szerinte börtönben lenne a helye.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,735lájkolóTetszik
3,783követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Jourová: Brüsszel az év végéig reflektálhat a veszélyhelyzet idején hozott kormányzati intézkedésekre

Szél Bernadett levelére válaszolt az Európai Bizottság alelnöke. A Bizottság aggódik a rémhírek terjesztésével kapcsolatos új rendelkezések miatt.