HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Orbán Viktor ...

Orbán Viktor megszólalt a Kaleta-ügyről

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!


HIRDETÉS

Lesznek újabb korlátozások, „de még nem tudni, mifélék” – erről beszélt Orbán Viktor a szokásos péntek reggeli rádióinterjújában a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök szavai szerint a veszélyt most úgy hívják, hogy behurcolás. – Magyarország rendben van, de ami Európában történik, az ránk is hatással van – fogalmazott a kormányfő arra utalva, hogy a környező országokban nő a fertőzöttek száma. Az operatív törzsnek péntek délig kell letennie az asztalra egy javaslatot arról, hogyan lehet ez ellen védekezni. – Több Balaton, kevesebb Adria – mondta a miniszterelnök.

Koronavírus: Körbe zárt minket a fertőzés? – Napról-napra romlik a helyzet a térségben

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a vírus előtt 4,5 millió ember dolgozott Magyarországon, míg a járvány mélypontján 130 ezerrel kevesebben. Az elmúlt két hétben viszont – mint mondta – elkezdett nőni a munkából élők száma. – Magához tér a magyar gazdaság – fogalmazott. A gazdasági operatív törzs közben Varga Mihály vezetésével már most dolgozik azon, hogy felkészüljön, majd január környékén lesz még egy megpróbáltatás, ami a mostani válságból származik, de késleltetetten mutatja meg hatását a gazdaságban.

Kaleta Gábor ítéletéről is kérdezték a miniszterelnököt. – Az enyhe ítélet annak bizonyítéka, hogy sem az ügyészség, sem a bíróság nem áll a kormány befolyása alatt – fogalmazott, hozzátéve, hogyha ott állna, akkor ötször ekkora ítélet született volna. Orbán Viktor arról beszélt, ha valaki ilyen esetről hall, a saját gyerekeire gondol elsősorban, hogy ők is lehetnének áldozatok. – Semmilyen büntetés nem tűnik súlyosnak ilyenkor – mondta. A kormányfő ugyanakkor nem akar ebbe beletörődni, „nincs ennek az ügynek a vége”. Az őszi törvényalkotás egyik legfontosabb kérdésének a gyermekvédelem témáját, a szigorítást nevezte.

A következő hétéves uniós költségvetés kapcsán a kormányfő felidézte, hogy szó van egy 750 milliárd forintos hitelfelvételről. – Fázok tőle én is, a magyar ember fejében az adósság a legrémisztőbb dolgok közé tartozik – fogalmazott. Ám „vannak nagyfiúk, németek, franciák, akik megegyeztek” és a déli államok is ezt szeretnék. – Meg tudnánk vétózni, Magyarország mondhatná azt, hogy nem, de 26 országgal találnánk magunkat szemben – mondta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy ha megtörténik a hitelfelvétel, akkor viszont mindenki maga dönthesse el, hogyan használja fel a pénzt a gazdaság újraindítására. Azt is hangsúlyozta, hogy politikai szempontokat nem lehet mindehhez kapcsolni.

„Egy olyan demokrácia, ahol az ellenzéki hangokat elhallgattatják, az nem szabadság”

A miniszterelnök Angela Merkel minapi szavaira, amikor a jogállamiság fontosságáról beszélt, azt mondta, hogy örömmel áll elébe. Ám azt hozzátette, hogy nem lenne ilyen lendületes a németek helyében, „mert ha összemérem a magyar jogállamiságot a német jogállamisággal, akkor lehet, hogy abból mi kerülünk ki győztesen”. Erre példaként említette, miszerint nálunk elképzelhetetlen az, hogy az Alkotmánybíróság tagjai párttagok legyenek, míg Németországban így van.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,544lájkolóTetszik
3,763követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Más embernek ez a mócsing a torkán akadna” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Váncsa Istvánnal, Hegedűs D. Gézával és Kemenesi Gáborral. Riport a Fertő tóról, ahol betonozni tervez a NER. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek