HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Több száz LED...

Több száz LED-lámpát cserélnek le Hódmezővásárhelyen

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Hódmezővásárhely volt az első olyan város, amely átállt a LED-es technológiával működő közvilágításra, ám az átállás után többen is panaszkodtak arra, hogy éjszaka sötétek a város utcái. Az új városvezetés felmérése után kiderült, hogy 410 lámpa nem megfelelően működik – adja hírül a Hódpress.

Márki-Zay Péter polgármester a Kutasi úton pénteken megtartott sajtótájékoztatón elmondta, régóta probléma a közvilágítás, és a Jókai, Kutasi út valamint a Simonyi utca környékéről sok panasz érkezett.

A gyártóval együtt beazonosították azokat a lámpatesteket, amelyeknél probléma van. Mint hozzátette, a tompább fény oka az, hogy az eredeti 9000 lumenes megvilágítás helyett 410 lámpatest csak 6000 lumen megvilágítást kap. A polgármester arról is beszélt, hogy a tram-train vonala mellett, a város vezetése által kezdeményezett felmérés nélkül is kicseréli a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a gyengébb lámpákat.

Hantosi Árpád, Hódmezővásárhely energetikusa arról tájékoztatott, hogy a lámpatestek cseréje folyamatos, a gyártó első körben hatvankettő javított lámpát készített el, és ezeket már a napokban üzembe helyezik. A szakember elmondta, hogy a számítások szerint szeptember végére végeznek az összes lámpa cseréjével. Kezdésként, a forgalmas utak mellett fog megtörténni a felújítás a gyártó, a Nemzeti Közművek és az önkormányzat dolgozóinak segítségével.

Mint ismert, valóban Hódmezővásárhely volt az első város, ahol Tiborcz István korábbi cége, az Elios Zrt. közbeszerzési tendert nyert a városi lámpák lecserélésére. Ezt követően több önkormányzat is az Elios Zrt. közreműködésével szereltetett LED-lámpákat az utcákra. Ám később például Vácott és Szombathelyen is lecserélték az Elios utcai LED-lámpáit – írta meg tavaly a Hvg.hu. Tiborcz 2015-ben kiszállt a cégből. Az Elios Zrt.-t az EU csalás elleni hivatala, az OLAF is vizsgálta, de később – eredmény nélkül – lezárta az ügyet. A rendőrség 2018. november 6-án szüntette meg bűncselekmény hiányában az Elios-szal szembeni nyomozást.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,735lájkolóTetszik
3,783követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Jourová: Brüsszel az év végéig reflektálhat a veszélyhelyzet idején hozott kormányzati intézkedésekre

Szél Bernadett levelére válaszolt az Európai Bizottság alelnöke. A Bizottság aggódik a rémhírek terjesztésével kapcsolatos új rendelkezések miatt.