HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Vaszilyék sze...

Vaszilyék szeptemberben indíthatják el a kormánypárti Pesti Tv-t

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Szeptemberben indulhat el a kormánypárti Pesti Srácok szerkesztősége által létrehozott Pesti Tv – jelentette ki a Media1 érdeklődésére Vaszily Miklós. Az Indamediát is tulajdonló, korábban az Origónál, az Echo Tv-nél és a Tv2-nél jelenleg is vezető pozícióban lévő médiavállalkozó elmondta továbbá, miért a Tv2 Róna utcai székházába jegyezték be az új vállalatot. Mint kifejtette, neki az irodája ott van, ezért praktikus volt, hogy a Progress Média Hungary Kft. is helyben legyen. Az új csatornának egyébként elmondása szerint a Tv2-höz semmi köze, az attól független lesz.

Vaszily az új csatorna tulajdonosa, továbbá a TV2 Zrt. elnöke, és annál az Indamediánál is vezető pozíciót tölt be, amely az Index hirdetéseit értékesíti. Az Index jelenleg is azt jelzi, hogy a függetlensége veszélyben van, ami láthatóan nem tetszik a korábban az Origo áramvonalasításában szerepet vállaló Vaszilynek. Nemrég ugyanis a 444-nek azt mondta: „nincs szándék második Origót csinálni, de arra sincs szándék, hogy az Index átsodródjon a túloldalra, és harciaskodjon, akár az IndaMediával, vagy a lapvezetéssel szemben, és állandósuljon a mostani állapot. Annak üzleti kára lesz, ami senkinek sem jó. Az lenne jó, ha maradna, ami volt, normális újság.”

A kábelszolgáltatókkal jelenleg is zajlanak a tárgyalások a terjesztésről, július végéig szeretnének megállapodni.

A Media1 szeretett volna interjút is kérni Vaszilytól, az üzletember ezt viszont azzal hárította el, hogy majd később, ha lecsillapodnak a kedélyek az Index körül. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy ez hamarosan megtörténik.

A Progress Média Hungarynek Vaszily mellett a Bizalmi Vagyonkezelő Kft. a másik tulajdonosa, amelynek pénzét a G7 cikke szerint Mészáros Lőrinc milliárdos nagyvállalkozó biztosítja egy okirat szerint. (A cég valamilyen okból benyújtott egy olyan jegybanki hatósági bizonyítványt a cégbíróságra, amelyben minden szereplőt nevesítenek. Mint a G7 írja, a június 2-i keltezésű dokumentum szerint a vagyonrendelő és a kedvezményezett Mészáros Lőrinc.) A kft. vezetőségében ott van a Tv2 igazgatósági tagja, Tima János is. Ő egyébként Alcsútdoboz fideszes alpolgármestere.

A Pesti Tv nemrég leigazolta a Hír Tv Informátor című műsorának stábját, amit a Media1 információi szerint a kormánypárti tévénél sokan hátba szúrásként értékeltek. Huth Gergely főszerkesztő viszont azt mondta, nincs szó ilyesmiről, és nem igaz, hogy 10-20 embert megkörnyékeztek a Hír Tv-től.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,734lájkolóTetszik
3,783követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Jourová: Brüsszel az év végéig reflektálhat a veszélyhelyzet idején hozott kormányzati intézkedésekre

Szél Bernadett levelére válaszolt az Európai Bizottság alelnöke. A Bizottság aggódik a rémhírek terjesztésével kapcsolatos új rendelkezések miatt.