HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Karácsony Ger...

Karácsony Gergely: Nem indulok az előválasztásokon

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Nem indul Karácsony Gergely az ellenzéki jelöltek között esetlegesen tartandó előválasztáson – erről a főpolgármester az angol nyelvű Balkan Insight hírportálnak adott, szombaton publikált interjújában beszélt. Az azonnali által is idézett beszélgetésben Karácsony Gergely kijelentette: „Nem indulok az előválasztáson. A jelenlegi megbízatásommal óriási feladatot kaptam, és Budapestre szeretnék koncentrálni”.

A főpolgármester még két éve, 2018-ban az MSZP-Párbeszéd jelöltjeként egyszer volt már miniszterelnök-jelölt, ám akkor az a választási szövetség alig 12 százalékot kapott.

Karácsony most arról beszélt, reméli, lesznek más polgármesterek, akik elég tapasztalatot gyűjtöttek össze és megvannak a vezetési kvalitásaik ahhoz, hogy magukra vállalják a feladatot. A főpolgármester finom utalása például vonatkozhat Hódmezővásárhely polgármesterére, Márki-Zay Péter a napokban be is jelentkezett egy esetleges előválasztásra. Mint mondta, ugyan nincsenek miniszterelnöki ambíciói, ám mivel sok felkérést kapott, beleállt a dologba. Egyúttal Budapest első emberét is felszólította az indulásra: „Karácsony Gergely mindig nagyon szerényen visszautasítja ezt, én viszont mindig kapacitálom erre, mert aki a legesélyesebb erre a pozícióra, az nem teheti meg, hogy ne induljon el.”

Újrainduló ellenzéki tárgyalások – majd nyár végén

Nos, úgy néz ki, Karácsony Gergely egyelőre kitér a lehetőség elől. Az ellenzéki térfélen érezhető mozgásokról a legfrissebb lapszámunkban írtunk elemzést. Az előválasztás előtt számtalan nehézség tornyosul: mikor bonyolítsák le, hol adhassák le szavazataikat az érdeklődők, elvárható-e, hogy egy vidéki faluból, mondjuk, a megyeszékhelyre vagy egy nagyobb városba el kelljen utazniuk. Az is kérdéseket vet fel, hogyan reagálnának az ellenzéki pártok arra, ha például Dobrev Klára kerülne ki győztesen. A Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselőjének neve rendre felmerül, ám információink szerint a végleges döntés még nem született meg a családban erről.

Hasonló téma a 106 egyéni jelölt kérdése. Itt is megegyezés van abban, hogy egy közös induló álljon szemben a Fidesz emberével, ahogy nagyjából az is elkönyvelhető, hogy a legutóbbi választáson győzelmet aratók újraindulhatnának. Ezt követi a következő megoldandó feladat, ahol többen is megméretnék magukat, ott is legyen-e előválasztás, ha igen, akkor mikor, egy időben a miniszterelnök-jelöltivel, előtte vagy inkább utána.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,717lájkolóTetszik
3,779követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Fizetett hirdetésben támadja Fekete-Győréket a DK

A Facebook kereshető hirdetési adatbázisa szerint Rónai Sándor DK-s EP-képviselő Donáth Annának és Fekete-Győr Andrásnak írt nyílt levelét fizetett hirdetésben terjesztik, a reklámok finanszírozója pedig a Demokratikus Koalíció.