Kásler: A második hullám határára érkeztünk

Kásler: A második hullám határára érkeztünk

Kásler Miklós (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A koronavírus-járvány második hullám határára érkeztünk – mondta Kásler Miklós miniszter az Emberi Erőforrások Minisztériumának Facebook-oldalára feltöltött videóinterjúban. 

Hozzátette: a környezetünkben elindult a második hullám, vagy az első hullám második fázisa erősödött fel.

„Ez a mostani helyzet nagyon hasonlít a március elejihez. Most is nagyon fontos, hogy a kormány megfelelő ritmusban megfelelő döntéseket hozzon” – fogalmazott.

https://www.facebook.com/watch/?t=139&v=279225276499000

Kásler arról is beszélt, hogy nálunk a fertőzési és halálozási számok messze alatta maradtak a nyugat-európainak, így amikor újra elkezdenek növekedni a számok, akkor nálunk az sokkal alacsonyabbról indul.

A miniszter azt ajánlotta, hogy mindenki inkább itthon nyaraljon.

Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője pénteken úgy nyilatkozott, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a hétvégén áttanulmányozza az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Belügyminisztérium és a Nemzeti Népegészségügyi Központ által készített jelentést. és a jövő héten várhatóak különböző intézkedések.

A magyarországi koronavírus-fertőzöttek jelentős része külföldről érkezőkkel került kapcsolatba – hangsúlyozta az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője. Lakatos Tibor hozzátette: leginkább olyan környező országokból került be a vírus, ahol emelkedett a fertőzések száma.